Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2012. Március 09. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

Felmérés szerint a magyarok átlagosan jövedelmük negyven százalékát rezsire és lakáshitel-törlesztésre fordítják. Békés megyében vélhetően még ennél az uniós szinten kiugróan rossz adatnál is kedvezőtlenebb a helyzet.

Fekete Ferenc, Murony polgármestere például azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, hogy egyre több embernek okoz problémát a rezsi kifizetése. A megyében azért is kedvezőtlenebbek a körülmények, mert alacsonyabbak a jövedelmek. Változó, hogy jövedelmük mekkora részét fordítják a családok a rezsire és a lakástörlesztésre. Tapasztalataik szerint vannak olyan időszakok, amikor ez az arány akár a 60-70 százalékot is elérheti. Az önkormányzat éppen ezért lakásfenntartási támogatással is igyekszik segíteni a rászorulókat és más módon is próbál enyhíteni a problémákon.

A felmérések szerint a hitellel rendelkező magyar háztartások 17,4 százaléka túlterhelt: tíz forint jövedelemből több mint négyet a lakásra költenek. Ez az arány az Európai Unió, illetve a régió átlagát tekintve is kiugró, egyben az ötödik legmagasabb a 27 tagország közül. A legfrissebb, 2010-es adatok szerint az unióban átlagosan 8,3 százalék a hitellel rendelkező olyan háztartások aránya, amelyek lakáscélú összkiadása meghaladja a nettó jövedelem 40 százalékát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

2021. November 29. 11:26, hétfő | Belföld

Szerdán zárul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Szerdáig maradt ideje a csaknem egymillió érintett gépjármű-tulajdonosnak arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását; a felmondásoknak szerda éjfélig el is kell eljutniuk a biztosítókhoz

2021. November 29. 10:01, hétfő | Belföld

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.