Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Június 08. 07:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Felhőszakadás - Volt, ahol 70-80 centis víz hömpölygött az úton Budapesten

Felhőszakadás - Volt, ahol 70-80 centis víz hömpölygött az úton Budapesten

A Könyves Kálmán körút és a Kőbányai úti kereszteződésnél 70-80 centiméter magasan hömpölygött a víz az aluljáróban.

Budapesten is komoly fennakadásokat okozott szerda este, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett. A Könyves Kálmán körút és a Kőbányai úti kereszteződésnél 70-80 centiméter magasan hömpölygött a víz az aluljáróban, leállt a villamosforgalom - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A helyszínre vezényelt fővárosi tűzoltók egy autót kitoltak a vízből, a járművek csak északi irányba közlekedhetnek.

Közölték azt is, hogy a VII. kerületi Péterfy Sándor utcai kórház területéről egy fa az útra és egy személygépkocsira borult, a tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.

A XIV. kerület több utcájában pincéket öntött el a víz, a Remény utcát pedig egy kidőlt fa torlaszolta el.

Az ország más pontjain is jelentős károkat okoztak az esőzések, a tűzoltók folyamatosan szivattyúzzák a pincékbe, garázsokba, udvarokra befolyt vizet, illetve távolítják el a viharok miatt kidőlt fákat vagy leszakadt ágakat az utakról.

Jászberényben a csatornarendszer és az árkok nem tudták elnyelni az esőt, így sok bejelentés érkezett pincéket elöntő és házakba betörő vízről. Szajolban, a Dankó Pista úton térdig ért a víz az egyik családi ház kazánházában, és az áramszolgáltatás is leállt.

Pilisvörösváron, a Mátyás király utcánál kilépett medréből a patak, egy utat teljesen le kellett zárni. A Somogy megyei Karádon egy családi ház udvarán fél méter magasan állt a víz, az udvaron körbekerítve tartott ötven tyúk elpusztult, mire megérkeztek a tűzoltók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.