Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 12. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felmentettek egy kiskorú iskolatársa megerőszakolásával vádolt fiatalt

Felmentettek egy kiskorú iskolatársa megerőszakolásával vádolt fiatalt

Felmentették azt a fiatalt, aki a vád szerint megerőszakolta hatodikos, kiskorú iskolatársnőjét; a bíróság megállapította, hogy nem fenyegette a sértettet és nem tudott életkoráról.

Az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön tartott tárgyaláson hirdettek ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak és társainak az ügyében, aki a vád szerint megerőszakolta 6. évfolyamos kiskorú iskolatársnőjét, társai pedig segítséget nyújtottak neki ebben - olvasható a közleményben.

A törvényszék ítéletében az áll: az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat felmentették a tizenkettedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól. A másodrendű, szintén fiatalkorú vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

Kiemelték: a Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben a bíróság az elsőrendű vádlottnál "erőszakot, minősített fenyegetést nem állapított meg". A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett nem tiltakozott a nemi cselekmény ellen, nem fenyegette őt a vádlott. A bűncselekmény idején 15 éves elsőrendű vádlott nem tudott a kiskorú sértett életkoráról, azonban a 16 éves másodrendű vádlott igen, aki osztálytársa volt a sértettnek. A másodrendű vádlott bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, ami enyhítő körülménynek számít.

Közölték: az ítéletet tudomásul vették az első- és másodrendű vádlottak és védőik, az ügyész az elsőrendű vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.