Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2011. Július 23. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Félmilliónál többen nem kapnak reálhozamot

Félmilliónál többen nem kapnak reálhozamot

Átlagosan 76 ezer forint reálhozamra számíthatnak az állami nyugdíjpénztárba visszalépők, a hárommillió érintett közül azonban több mint 500 ezren pénzt sem kapnak – sőt, csökken eddgi befizetéseik értéke is.

Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott szerint ebből is látszik, hogy szükség volt a kormány nyugdíjvédelmi programjára.


A reálhozamok várható alakulásáról Selmeczi Gabriella pénteken, sajtótájékoztató keretében számolt be: elmondása szerint több mint 3 millióan léptek vissza a társadalombiztosítási rendszerbe, akik közül közel 2,5 millióan kaphatnak – átlagosan 76 ezer forintnyi – reálhozamot; az összegnek része a tagdíj-kiegészítés is. 570 ezer fő ugyanakkor kifizetésre sem számíthat, eddigi megtakarításaik értéke pedig csökkent is – hangsúlyozta a miniszterelnöki nyugdíjvédelmi megbízott, aki szerint már csak ezért is szükség volt a nyugdíjvédelmi programra. A kabinet segít a rosszul járó volt pénztártagokon: a romló befizetések értékét kipótolja- tette hozzá beszámolója során Selmeczi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.

2020. Szeptember 30. 06:00, szerda | Belföld

Magyar koncertfilm nyerte a velencei televíziós fesztivál Arany Oroszlánját

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.

2020. Szeptember 30. 05:00, szerda | Belföld

Végéhez közeledik a parlagfűszezon

A lehűlés és az eső hatására a parlagfű pollenszórása a végéhez közeledik - közölte a tisztifőorvosi Facebook-oldal kedden.

2020. Szeptember 30. 05:00, szerda | Belföld

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.