Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. Július 23. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Félmilliónál többen nem kapnak reálhozamot

Félmilliónál többen nem kapnak reálhozamot

Átlagosan 76 ezer forint reálhozamra számíthatnak az állami nyugdíjpénztárba visszalépők, a hárommillió érintett közül azonban több mint 500 ezren pénzt sem kapnak – sőt, csökken eddgi befizetéseik értéke is.

Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott szerint ebből is látszik, hogy szükség volt a kormány nyugdíjvédelmi programjára.


A reálhozamok várható alakulásáról Selmeczi Gabriella pénteken, sajtótájékoztató keretében számolt be: elmondása szerint több mint 3 millióan léptek vissza a társadalombiztosítási rendszerbe, akik közül közel 2,5 millióan kaphatnak – átlagosan 76 ezer forintnyi – reálhozamot; az összegnek része a tagdíj-kiegészítés is. 570 ezer fő ugyanakkor kifizetésre sem számíthat, eddigi megtakarításaik értéke pedig csökkent is – hangsúlyozta a miniszterelnöki nyugdíjvédelmi megbízott, aki szerint már csak ezért is szükség volt a nyugdíjvédelmi programra. A kabinet segít a rosszul járó volt pénztártagokon: a romló befizetések értékét kipótolja- tette hozzá beszámolója során Selmeczi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

2021. November 29. 11:26, hétfő | Belföld

Szerdán zárul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Szerdáig maradt ideje a csaknem egymillió érintett gépjármű-tulajdonosnak arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását; a felmondásoknak szerda éjfélig el is kell eljutniuk a biztosítókhoz

2021. November 29. 10:01, hétfő | Belföld

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.