Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Február 26. 08:14, vasárnap | Bulvár
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Feltartóztatta Muhammad Ali fiát az amerikai bevándorlási hivatal a repülőtéren

Feltartóztatta Muhammad Ali fiát az amerikai bevándorlási hivatal a repülőtéren

A 2016-ban elhunyt legendás bokszoló, Muhammad Ali azonos nevű fiát feltartóztatták a bevándorlási hivatal munkatársai a floridai Fort Lauderdale repülőterén,

és csak hosszas kérdezősködés után engedték vissza szülőhazájába, az Egyesült Államokba.

Az incidens még február 7-én történt, ám ifjabb Muhammad Ali ügyvédje, Chris Mancini, csak szombaton hozta nyilvánosságra a kentuckyi Louisville város Courier-Journal című újságjának adott interjújában.
A 44 éves Muhammad Ali édesanyjával, Khalilah Camacho-Alival - a néhai bokszoló második feleségével - tért vissza Jamaicából, amikor Fort Lauderdale repülőterén feltartóztatták. Édesanyját - aki szintén az Egyesült Államok polgára - szinte azonnal továbbengedték, mert volt nála egy fénykép, amelyen együtt látható bokszlegenda férjével. Fiánál azonban nem volt hasonló fotó, ezért két órán keresztül faggatták a többi között arról, hogy honnan ered neve, hogy muzulmán vallású-e. Mivel utóbbira igennel felelt, még hosszabbra nyúlt az "interjú".

A bevándorlási hivatal munkatársai nem kommentálták az esetet. Arra hivatkoztak, hogy "magánúton utazók ügyét nem vitathatjuk meg, és az Egyesült Államokba érkező minden utast ellenőrzésnek vetünk alá".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára