Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2022. Március 31. 13:03, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Féltékenység miatt késelt egy 16 éves fiú

Féltékenység miatt késelt egy 16 éves fiú

„Azt hiszem, megszurkáltam valakit…” – mondta a bejelentő a segélyhívást fogadónak, majd azzal folytatta, hogy fel kívánja adni magát.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak azzal a 16 éves fiúval szemben, aki 2021. október 23-án éjszaka volt barátnőjének iváncsai otthonában a lány 19 éves párját testszerte, több helyen megszúrta. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – közölte a rendőrség.

A besnyői támadó cselekményét követően feladta magát, őt az Adonyi Rendőrőrs járőrei 10 percen belül elfogták. A fiú akkor a rendőröknek részletesen beszámolt tettéről, annak indítékáról és előzményeiről is, mely szerint volt barátnőjével szeretett volna kibékülni, és nem nézte jó szemmel a lány új kapcsolatát. Bejutott a lány iváncsai otthonába, tudva és várva azt, hogy a pár hamarosan megérkezik. Az ajtó mögül, sötétben, késsel rátámadt gyanútlan áldozatára, akit több helyen megsebesített, majd elment a helyszínről és a közelben eldobta az kést.

A főkapitányságra történő előállítását követően a 16 éves gyanúsított szűkszavúbb volt, a részletekről nem nyilatkozott, csupán ténybeli beismerő vallomást tett. A sértett és a tanú vallomásai azonban összecsengtek az elkövető helyszíni nyilatkozatával, amit tovább erősített a szemle során megtalált és lefoglalt elkövetési eszköz, valamint a gyanúsított telefonjából kinyert adatok, üzenetek is. Mindezek alapján a nyomozásban résztvevő rendőröknek sikerült a felelősség szempontjából releváns bizonyítékokat feltárni, így a múltbéli eseménysor minden apró mozzanatát megismerni – részletezte a rendőrség, melynek kezdeményezésére és az ügyészség indítványára az elfogáskor őrizetbe vett gyanúsított letartóztatásáról döntött a Székesfehérvári Járásbíróság.

A rendőrök a jelenleg is letartóztatásban lévő besnyői fiatallal szemben emberölés bűntett kísérlete miatt indult eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a nyomozás befejezése céljából az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 17:08, péntek | Kék hírek

Drónt is bevetettek a rendőrök a betörő elfogásáért

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.

2022. Augusztus 19. 13:03, péntek | Kék hírek

Száguldozók buktak le az 5-ös úton

Öt gyorshajtót is kiszűrtek a kecskeméti rendőrök mozgó sebességellenőrzés során Bács-Kiskun megyében a minap. Volt olyan sofőr, aki 90 helyett 193 kilométeres sebességgel száguldott.

2022. Augusztus 19. 06:00, péntek | Kék hírek

Gyorsan elítélték azt a férfit, aki a nyílt utcán akart megerőszakolni egy lányt Debrecenben

Nem jogerősen két év két hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság csütörtökön azt a 33 éves férfit, aki meg akart erőszakolni egy nőt Debrecenben

2022. Augusztus 18. 16:07, csütörtök | Kék hírek

Lopott a férfi, majd tőle is loptak

Eljárást indítottak a rendőrök két férfi ellen, akik közül az egyik Mezőkövesden ellopott egy gitárt, majd ismerőse később tőle tulajdonította el a hangszert.