Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 28. 05:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Sopron.hu

Fergeteges SingSingSing Sopronban

Fergeteges SingSingSing Sopronban

Óriási közönségsiker a SingSingSing musical show a Soproni Petőfi Színházban. Már a nyilvános főpróbán állva tapsolták meg a nézők a produkciót, a premier jó hangulatát az pedig csak fokozta, hogy a szereplők megénekeltették és megtáncoltatták a nézőket.


A SingSingSing musical show premierjét február 23-án tartották a Soproni Petőfi Színházban. A produkcióban többek között olyan népszerű énekesek lépnek színpadra, mint Feke Pál, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Fésűs Nelly. Az előadás rendező-koreográfusa Szakál Attila.

A szombati bemutató előtt Dr. Tóth Imre a Rotary Club Sopron elnöke adta át a januári jótékonysági rendezvényük mintegy félmillió forintos bevételét Pataki Andrásnak a Soproni Petőfi Színház igazgatójának. A felajánlott összeget a teátrum Rossini: Bruschino úr című kamaraoperájának színpadra állítására fordítja. A nyári előbemutató júniusban lesz.

Pataki András, a soproni teátrum igazgatója elmondta, hogy ez musical gála ajándék és ízelítő a közönségnek, hiszen olyan zenés darabokból tekinthetnek meg részleteket, amelyek közül néhány a tervek szerint látható lesz majd a színházban. A következő évadban például az Evita szerepel a repertoárban, s valószínűleg a mostani show szereplői közül is visszatérnek ismert előadók erre a produkcióra.

Szakál Attilától megtudtuk: a SingSingSing musical show először 2009 márciusában volt látható a veszprémi színházban. Azóta már a produkció harmadik része is elkészült. A soproni bemutató főként az első és második széria legsikeresebb dalaiból áll, mindemellett sok újdonságot és meglepetést tartogat a nézőknek.


- Sopronban egy új és más előadás született, mint az eddigiek, hiszen az alapcsapat tagjai mellett változnak a szereplők. A helyi társulatból színpadra lép Simon Andrea, Szőcs Erika, Savanyu Gergely és Horváth Andor. Igyekszünk a dalok hangulatához, tartalmához illő színházi látványvilágot is a színpadra varázsolni. Célunk továbbra is az, hogy igényes kikapcsolódást nyújtsunk mindazoknak, akik kedvelik ezt a műfajt és szeretnének egy felhőtlen estet eltölteni a színházban - mondta Szakál Attila, aki hozzáfűzte: az esten az Evita, a West Side Story, a Rocky Horror Picture Show, az István, a király, a Hair, a Szép nyári nap, az Aida, Az operaház fantomja, a We vill rock you, a Hotel Menthol és a Grease című zenés színpadi darabokból hallhat és láthat részleteket a közönség.


A népszerű énekes Feke Pál örömmel érkezett Sopronba, hiszen az is énekel részleteket az István, a királyból és a másik kedvencéből, Az operaház fantomjából is.
Vastag Csaba és Vastag Tamás rendszeres szereplői a SingSingSing előadásoknak, nagyon szeretik a showt és igyekeznek mindig más dalokat választani a különböző bemutatókhoz. Fésűs Nelly is nagy örömmel vállalta el a szereplést, mint mondta: csupa olyan számot énekelhet, amelyet nagyon szeret.

SingSingSing
Musical show

Szereplők:

FEKE PÁL /SZOMOR GYÖRGY/MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT
VASTAG CSABA
VASTAG TAMÁS
BUCH TIBOR
FÉSŰS NELLY/ HALAS ADELAIDA
FÜREDI NIKOLETT/ VÉGVÁRI ESZTER
HORVÁTH ANDOR
SAVANYU GERGELY
SIMON ANDREA
SZŐCS ERIKA

Tánckar:

BALOGH FANNI
CSEKŐ BRIGITTA
CSERNUS ANITA
LUKÁCS LEVENTE
NAGY ATTILA JÓZSEF
NAGY NIKOLETT
PÁLFI GABRIELLA
PÉLYI BETTINA
PÁSZTOR RICHÁRD
SZABÓ GÁBOR
SZÓKA ROLAND
SZELES TAMÁS
ZSÁR MELINDA

Zenészek:

NAGY MIKLÓS (gitár)
NAGY ATTILA JÓZSEF (perkák)

Díszlet: SZAKÁL ATTILA
Látvány: BALÁZS ISTVÁN
Jelmez: KIS KATALIN
Ügyelő: SIMON ANDREA
Rendezőasszisztens: MADÁR K. ZOLTÁN
Koreográfus-asszisztens: SZÓKA ROLAND
Rendező - koreográfus: SZAKÁL ATTILA

Címkék: singsingsing, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.