Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 23. 20:53, kedd | Sport
Forrás: www.fertopart.hu

Fertőd: Már csak a fele

Fertőd: Már csak a fele

Fertőd – A múlt heti 14:0 arányú veresége után most „csak” 7 gólt kapott 0 ellenében Fertőd Város labdarúgó csapata. Ha pozitívan fogjuk fel: jobb a helyzet. De nézzük mi a rossz szereplés valódi oka.

A fertődi labdarúgás évek óta rossz helyzetben van. Korábban megyei I. osztályban is szerepeltek (arra pedig már nem sokan emlékeznek, hogy NBIII-ban is). Ma a megyei II. osztály homokzsákjaként rúgják a bőrt.
Horváth Csaba, korábbi játékos, az FSC szakosztályvezetője megkeresésünkre elmondta: Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk. Nem elég, hogy irreálisan kevés pénzből gazdálkodhatunk, még a játékosok is elhagytak minket a szezon kezdetén.
A tavaszi szezon vége felé közeledve elküldték a korábbi edzőt is, mert nem hozta az elvárt eredményeket, ezzel együtt költségmegtakarításra is kényszerült a klub. Az edzéseket így Böröndi Gábor, szintén korábbi játékos vezeti. Ő egyébként az egyesület elnöke is.

Nagyon szomorú, hogy fertődi játékos tömkelege hagyta el a csapatot. – Fejti ki bánatát a szakosztályvezető. Eleinte csak 4-5, majd további játékosok, végül összesen 11-en hagyták el az FSE-t. Sokan az utolsó napokban, így a helyükre még csak esélyünk sem volt új labdarúgókat igazolni. Bár őszintén szólva ezt anyagi lehetőségeink sem tették volna lehetővé.

Időközben megérkezik a csapat egyik játékosa is, aki fáradságra, magánéleti problémákra hivatkozva nem kíván részt venni az edzésem. Szezon eleje van, de úgy érzi nincs értelme. Fásult a hangulat. A csapat másik játékosa ezt meghallva pozitívan motiválja csapattársát, de úgy tűnik ez sem segít.

Horváth Csaba: A Répcementitől kapott 14 gól után abban reménykedünk, hogy csoportunk legerősebbje után csak jobb jöhet, és többé nem kapunk ki ilyen arányban. (Interjúnk még a hétvégi 0:7 eredmény előtt készült.)

A pénz is kevés, a játékosok is elfogytak. Mi lesz így a fertődi labdarúgással?!
Megszűnünk – Szólt közbe egy fertődi labdarúgó.
Ezt pedig nem engedhetjük, hiszen évek óta azon dolgozunk, hogy újra fénykorát élje a fertődi foci – teszi hozzá Horváth Dori Zoltán labdarúgó, vezetőségi tag.

A vezetőség tehát nem vesztette el a reményt, kérdés, hogy az edző, a játékosok miként állnak ehhez. Ez pedig ki fog derülni az őszi szezonban. 

Címkék: labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.