Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2013. Július 30. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben - kommentálta a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett foglalkoztatási adatait.

A KSH jelentése szerint az idei év második negyedévében 3 millió 931 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 55 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma pedig 449 ezer volt a második negyedévben, 23 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 2010-es kormányváltás óta töretlen az a trend, hogy nő a foglalkoztatottak száma.

Szavai szerint az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint korábban és mint sok más európai állam.A szóvivő kitért a fiatalok helyzetére, jelezve, hogy - mint egész Európában, úgy Magyarországon is - az ő munkanélküliségük a legaggasztóbb, ugyanakkor biztató, hogy ebben a korosztályban is csökken az állástalanok száma.

Selmeczi Gabriella megjegyezte, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv az év első öt hónapjában 720 ezer ember foglalkoztatását segítette, köztük körülbelül százezer pályakezdő fiatalét.

Címkék: munkanélküliség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 19:00, péntek | Belföld

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható

2020. Augusztus 14. 18:09, péntek | Belföld

A koronavírus-helyzetben nincsenek nagyobb veszélyben az allergiások

A jelenlegi ismeretek szerint nem veszélyezteti jobban a koronavírus az allergiásokat - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője péntek reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 14. 16:58, péntek | Belföld

Harmincmilliót csaltak ki egy férfitől, aki ukrán cigarettát akart venni

Harmincmillió forintot csaltak ki Mátészalkán egy férfitől, aki ukrán zárjegyes cigarettát akart venni, de még a helyette átadni tervezett, kartondobozokba csomagolt szalmát sem kapta meg.

2020. Augusztus 14. 16:02, péntek | Belföld

Nagyszülei kertjében termesztette a kábítószert - VIDEÓ

A Sümegi Rendőrőrs munkatársai elfogtak egy 43 éves helyi lakost, büntetőeljárás indult ellene.