Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2015. Október 27. 12:22, kedd | Helyi

Figyelem! November 1-től életbe lépnek a téligumira vonatkozó szabályok Ausztriában!

Figyelem! November 1-től életbe lépnek a téligumira vonatkozó szabályok Ausztriában!

Mélyen a pénztárcába nézhetünk ha nem ismerjük az alábbi szabályokat.

Három kategóriát különböztetnek meg az osztrák rendőrök:

A személyautók és a 3,5 tonna össztömeg alatti kisteherautók esetében általános kötelezettség téli gumira nincsen az országban. Ám hófedte, jeges utakon előírás a hólánc és a téli gumi használata. Amennyiben a kék közúti táblákat kirakják, kötelező a hólánc használata, még az átutazóknak is. Van, hogy nem engedik be az autókat az országba hólánc, téli gumi nélkül. A négyévszakos abroncsokat téli guminak veszik, feltéve, ha az M+S (Mud, sár + Snow, hó) rövidítés szerepel rajta. Ez a szabály november 1-jétől április 15-ig érvényes.
Szóval ha átlépjük a határt, és útunk során változik az időjárás könnyen bajba juthathunk ha nincs megfelelő gumi a kocsinkon. . Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a felszerelt téli gumi profilmélységének legalább négy milliméternek kell lennie minden keréken. Hóláncot pedig csak abban az esetben lehet használni, ha a burkolatot összefüggő hó- vagy jégréteg borítja, és a hólánc nem rongálja az út felületét. A téli gumi hiánya miatt a legjobb esetben is 35 euró büntetést kell fizetni, de a mérték akár több ezer euróra is rúghat.

A 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművekre azonban kötelező a téli gumi. A szabály értelmében november 1. és április 15. között legalább egy hajtott tengelyen kötelező az évszaknak megfelelő abroncs használata. A határozat arra is kitér még, hogy radiál gumik esetében 5 milliméter, a diagonálnál 6 milliméter (3,5 tonna fölött) a kötelező minimum profilmélység. Ez alatt a hatóságok úgy tekintik, mintha nem lenne téli gumi a teherautón. A sofőrnek rendelkeznie kell használható hólánccal is.
A buszokra – szintén függetlenül az időjárástól – november elsejétől március 15-ig kötelező a speciális abroncs legalább a hajtott tengelyen lévő kerekekre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.