Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2020. Április 17. 17:14, péntek | Helyi
Forrás: MTI foto/pixabay

Folytatódik a koronavírussal fertőzöttek számának csökkenése Ausztriában

Folytatódik a koronavírussal fertőzöttek számának csökkenése Ausztriában

Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelentése szerint csütörtökre az elmúlt 24 órában 13,4 százalékkal 5063-rá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma.

Ausztriában összesen 14 452-en fertőződtek meg a koronavírussal; közülük időközben 8986-an gyógyultak meg a fertőzés okozta betegségből. A gyógyultak száma egy nap alatt 888-cal emelkedett, így mostanra 3923-mal haladja meg a betegekét. Egyre kevesebb beteg szorul kórházi kezelésre; jelenleg 967-en vannak kórházban, közülük 238-an az intenzív osztályokon. 410-en haltak bele a koronavírus okozta szövődményekbe.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter "kiegyensúlyozottnak és stabilnak" nevezte a helyzetet. A tárcavezető szerint lényeges, hogy a lakosság minél magasabb hányada számára hozzáférhető legyen a koronavírus-teszt. Kifejtette: az idősotthonokat és a gondozóházak lakóit, valamint a kereskedelmi dolgozókat részesítik előnyben; őket tesztelik a közeljövőben. Leszögezte: ha csökken a fertőzésgyanús esetek száma, akkor "gyorsabbak leszünk, és gyorsabban tudunk majd beavatkozni". Az Európa más országaiban végzett tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak fele otthonokban él.

Stájerország tartományban rendőrségi nyomozás indult gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt, mivel 39 gondozó és itt élő nyugdíjas koronavírus-tesztje lett pozitív, és 12 haláleset közül hat esetben koronavírus okozta megbetegedés volt a halálok. A kedvező tendenciának köszönhető, hogy az orvosok ismét megnyithatják praxisukat. Hétfőtől pedig a gyorséttermek is ismét megnyithatnak, kezdetben rövidebb nyitvatartási idővel üzemeltetnek, és csökkentett árukínálattal várják a vásárlókat.

Címkék: Auszria, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.

2020. Május 17. 09:24, vasárnap | Helyi

Osztrák belügyminisztérium: Ausztria enyhíti a határellenőrzéseket Csehország, Szlovákia és Magyarország irányába is

Vasárnaptól Ausztria -- Németország, Lichtenstein és Svájc mellett -- Csehország, Szlovákia és Magyarország irányába is enyhíti a határellenőrzéseket - közölte az osztrák belügyminisztérium szombati közleményében

2020. Május 07. 08:27, csütörtök | Helyi

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma Ausztriában

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma Ausztriában; szerdán az egészségügyi minisztérium jelentése szerint 1437 beteget tartottak nyilván.