Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2021. Január 11. 17:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Folytatódott az oltások beadása

Folytatódott az oltások beadása

Folytatódott a koronavírus elleni védőoltások beadása az egészségügyi dolgozók körében és a nagyobb idősotthonokban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorfolyamában.

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő oltóközpontjának vezetője, Janecskó Mária elmondta: az egészségügyi dolgozók közül egyre többen akarják beoltatni magukat, ezért növelniük kell a kapacitásokat. Nem csak "saját magunk védelme", hanem a "környezetünk védelme" szempontjából is fontos az oltás - hangsúlyozta, hozzátéve, minél gyorsabban, minél több embert sikerül beoltani, legalább a népesség 60 százalékát, akkor van remény a járvány megállítására. "Addig sajnos nincs" - fogalmazott.

Az oltóközpont-vezető felhívta a figyelmet, hogy aki a valós információkból tájékozódik, meggyőződhet arról, hogy a vakcina biztonságos, és azt meg kell kapnia.

Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója az M1-nek azt mondta: intézményében 14 oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig körülbelül 900 embert oltottak be és semmilyen rossz tapasztalat nem volt. Nagy Gábor úgy fogalmazott: "növekvő pozitív hozzáállást" tapasztal. A kezdeti oltásszám megduplázódott az egészségügyi dolgozók körében - közölte.

Borsod-Abaúj Zemplén megyében, Szerencsen és Encsen az idősotthonok lakóit és gondozóit is oltják - közölte Nagy Gábor. A megyei kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint a szerencsi idősotthonban 65 embert - köztük ellátottakat és dolgozókat - oltanak be. Encsen hasonló számú oltás van tervezve. Szerencsről elmondta, ott az ellátottak és a gondozók egy része is átesett már a fertőzésen. Vannak továbbá olyan gondozottak, akiknek gyámját még nem sikerült elérni.Győr-Moson-Sopron megyében szombaton kezdték el a megye három legnagyobb szociális otthonában a lakók és az ott dolgozók oltását, két nap alatt a lakók 75 százalékát, míg a dolgozók több mint ötven százalékát oltották be a koronavírus elleni vakcinával - hangzott el M1 aktuális csatornán.

Széles Sándor megyei kormánymegbízott elmondta: a megyében a dolgozók többsége kérte a védőoltást, ugyanakkor sokan a korábbi fertőzöttség miatt most nem kaphatták meg azt. Ők jelezték, hogy amint lehet, szeretnék beadatni a vakcinát.

Benkovich Ferenc, a győri Szent Anna Otthont fenntartó Szentlélek Templom- és Otthonfenntartó Alapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta: 144 idős lakót oltottak be a hétvégén az intézményben, a dolgozóknak pedig a fele kapta meg a védőoltást. Hozzátette, hogy azért kérték nagy számban a vakcinát, mert az otthon lakói és dolgozói is úgy gondolják, "ezzel példát mutatnak".

A szolnoki Vízpart körúti idősotthonban vasárnap kezdődött a vakcina beadása. Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott az M1 Híradónak elmondta: az otthonban élő 112 gondozott több mint 70, a dolgozók 40-45 százaléka jelentkezett előzetesen az oltásra. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az országos átlaghoz hasonló az ingyenes védőoltásra jelentkező dolgozók és idősek aránya - hangzott el az M1-en.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 18:01, vasárnap | Belföld

Ittasan, jogsi és a tulajdonos tudta nélkül vezette az autót

A kesztyűtartóban volt az indítókulcsa, így tudta elvinni a gépkocsit a karcagi férfi.

2021. Április 11. 17:52, vasárnap | Belföld

Volt telitalálatos a hatoslottón!

Ezekkel a számokkal valaki közel 220 milliót nyert

2021. Április 11. 16:04, vasárnap | Belföld

Több mint 15 millió forintot csalt ki

Többeket is átvert befektetési lehetőségekkel. A zalaegerszegi rendőrök most fejezték be a nyomozást a fiatal férfi ügyében.

2021. Április 11. 14:07, vasárnap | Belföld

Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.