Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 11. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Formatervezők álma – Mazda Deep Orange 3

Formatervezők álma – Mazda Deep Orange 3

Hogy nézne ki egy kompakt, ha szabad kezet kapna egy formatervező? A Mazda Deep Orange 3 koncepció megmutatja, hogy milyen az, amikor a tágasság, a praktikum vagy éppen az előállítási költség szavakat lesöprik a rajzasztalról.

A Clamson Egyetem diákjai által tervezett ferdehátú különc koncepciója belül a tervek szerint nem mindennapi, de egy-egy modellben már alkalmazott 3+3-as üléselrendezést takar, lemezei alá pedig hibrid hajtásláncot és adaptív összkerékhajtást álmodtak a tervezők. Lényegében az éppen uralkodó körülményeknek megfelelően az első, a hátsó, esetleg mind a négy kereket hajthatják a motorok.

A friss ötletek biztosan jól jönnek majd a Mazda jövőbeli formairányának megalkotásakor is, igaz, arra a jelenlegi sikereket eltekintve most sem lehet panasz. A 3-as mindenesetre lekésett a forradalmi külcsín és belbecs örökléséről: az új generáció nemrégiben mutatkozott be. A Mazda észak-amerikai divíziójának fő formatervezője is méltatta a hallgatók munkáját: „ezek a diákok újszerű, találékony ötletekkel álltak elő és a rajzasztaltól egyenesen a fémből készült végeredményig kitartottak, s bizonyítják, hogy a Clamson Egyetem és a Mazda között fel kell építeni a kapcsolatot.”

Címkék: Mazda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.