Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 27. 18:33, hétfő | Helyi

Fotókiállítás nyílt a GYSEV-es munkatársak alkotásaiból

Fotókiállítás nyílt a GYSEV-es munkatársak alkotásaiból

Munkatársai számára hirdetett vasúti témájú fotó és kreatív pályázatot a GYSEV Csoport. A legjobb alkotásokat díjazta a vasúttársaság, az elkészült fotókból pedig kiállítás nyílt a cég soproni oktatóközpontjában.

A vasúttársaság idén májusban hirdette meg hivatalos fotó és kreatív pályázatát. A résztvevők különböző kategóriákban adhatták be pályaműveiket. A fotók esetében az „Életképek a GYSEV-en”, „Az a bizonyos mozdony füstje”, ill. „Az árufuvarozás világa” volt a vasúttársaság által meghatározott három téma. A fotók mellett kiírtak egy kreatív alkotó pályázatot is, amelyre bármilyen, a munkavállalók által készített, GYSEV témájú alkotással lehetett indulni.

A GYSEV Csoport 33 munkavállalója vett részt a pályázaton. Minden kategóriában díjazták az első helyezett alkotást, amelyet a társaság menedzsmentje választott ki. Emellett a cég munkavállalói is szavazhattak egy-egy pályaműre így az összes kategóriában lett közönségdíjas pályázó is.

„A fotó és kreatív pályázat kiírásával az volt a célunk, hogy megmutassuk: a vasút nem csupán egy munkahely a sok közül. Itt elhivatott, a szakmáját hivatásnak tekintő munkatársak dolgoznak. Úgy gondolom, a képekben és egyéb alkotásokban viszontlátjuk ezeket a célokat. Örülök neki, hogy ilyen kiváló minőségű pályázatok érkeztek, és annak is, hogy rengeteg alkotás közül választhattunk a zsűrizéskor” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A vasúttársaság nemrég elkészült soproni oktatóközpontjában most kiállítás nyílt, amelyen az összes pályázó alkotása megtekinthető. A GYSEV tervei szerint az elkészült képeket a jövőben szeretnék minél több fórumon bemutatni, és felhasználni a vasúttársaság hivatalos megjelenéseiben is. A vállalat humán szakemberei szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a külvilág minél színesebb és szélesebb körben kapjon információt a vállalatról.

A nyertes pályaművek:

„Életképek a GYSEV-en” kategória, nyertes fotó: Tóth Péter: Hosszúsín lehúzás 2014

„Életképek a GYSEV-en” kategória, munkavállalói közönségdíj: Jakab József: Az éjszaka fényei

„Az a bizonyos mozdony füstje” kategória, nyertes fotó: Háry Márk: Egy gyermek álom teljesül

„Az a bizonyos mozdony füstje” kategória munkavállalói közönségdíj: Németh Béla: Volt egyszer egy Déli pályaudvar

„Árufuvarozás világa” kategória, nyertes fotó és munkavállalói közönségdíj: Horváth Pál: Fuvarozás

Címkék: fotó, GYSEV, pályázat, VOLT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.