Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2012. Április 22. 14:01, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress

Francia elnökválasztás - ki nyer ma?

Francia elnökválasztás - ki nyer ma?

Vasárnap, azaz ma tartják az elnökválasztás első fordulóját Franciaországban.

Nicholas Sarkozy jelenlegi elnök legesélyesebb kihívója a szocialista Francois Hollande, de a jelöltek közé tartozik a szélsőjobboldali Marine Le Pen és a trockista Nathalie Arthaud.

A második fordulóra – amennyiben lesz – május 6-án kerül sor. A közvélemény-kutatások alapján megkopott Sarkozy népszerűsége, nagyobb az esélye, hogy Hollande foglalja el az elnöki széket az Élysée palotában.

A gazdasági hatásokat tekintve jó hír, hogy mindkét esélyes jelölt eltökélt a költségvetési deficit lefaragásában, mindketten 3 százalékos hiánycélt jelöltek meg 2013-as célként. Hollande növelné az állami kiadásokat és ezzel párhuzamosan a jövedelmet, a profitot terhelő adókat, és újratárgyalná a Sarkozy-Merkel paktumot. Sarkozy ezzel szemben inkább a kiadásokat faragná le 79 millió euróval 5 év alatt, a költségvetés konszolidálása érdekében, és nyilván érintetlenül hagyná a paktumot. Az Equilor elemzői szerint Hollande győzelmét negatívabban fogadná a piac, mert a paktum újratárgyalása az egész EU egységét kérdőjelezné meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 17:03, hétfő | Külföld

Egy új vírusmutációt azonosítottak Indiában

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta - írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

2021. Június 21. 14:07, hétfő | Külföld

Medve sebesített meg egy férfit Kápolnásfalu határában

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy férfit, akit medve sebesített meg vasárnap a székelyföldi Kápolnásfalu határában - közölte közösségi oldalán Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke.

2021. Június 21. 10:54, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 178,4 millió, a halálos áldozatoké 3,86 millió a világon

A világon 178 433 377 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 864 702 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

2021. Június 21. 07:00, hétfő | Külföld

Már több mint egymilliárd dózis vakcinát adtak be a lakosságnak Kínában

Kínában már több mint egymilliárd dózis, koronavírus elleni vakcinát adtak be a lakosságnak szombatig - számolt be a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.