Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 07. 10:16, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Frontálisan ütköztek

Frontálisan ütköztek

Vádemelést javasol a rendőrség a 85-ös számú főúton történt halálos közúti közlekedési baleset ügyében.

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozást folytatott K. E. 74 éves győri lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2015. november 30-án 9 óra 45 perc körüli időben Volkswagen Tiguan típusú személyautójával a 85-ös számú főúton Fertőszentmiklós felől Pereszteg irányába közlekedett. Haladása során nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének és gépkocsijával áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A sofőr a főútvonal 63-as kilométerszelvényében frontálisan ütközött egy szemből érkező Ford Ranger típusú tehergépkocsival. A baleset következtében a Volkswagenben utazó 75 éves győri nő a helyszínen életét vesztette. A Ford vezetője könnyű, a balesetet okozó sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett.
Az igazságügyi műszaki szakértői vélemény alapján az ütközés elkerülhető lett volna, ha a Volkswagen a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban egyenesen közlekedik, mivel erre műszaki szempontból minden lehetősége adott volt. A 74 éves gyanúsított kihallgatásakor elismerte felelősségét az ügyben.
A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.