Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 14. 09:16, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Gépjármű ellenőrzés Sopronban

Gépjármű ellenőrzés Sopronban

A rendőrök az ittas gépjárművezetők szűrésére, valamint a gépjárművek őszi-téli átállására vonatkozóan ellenőrzést tartottak az elmúlt hétvégén Sopronban.

A soproni rendőrök 2016. november 12-én éjjel és november 13-án a hajnali órákban a gépjárművek őszi-téli átállítására, valamint az ittas vezetők szűrésére vonatkozó ellenőrzést tartottak Sopronban. A balesetek megelőzése volt az elsődleges cél, ezért a járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a járművek gumijának bordázatmélységére, a világítás, a szélvédő tisztaságára, a páramentesítésre.

A járőrök közel 200 gépjárművezetőt ellenőriztek, akik közül 2 személyt szűrtek ki ittas járművezetés miatt, egyikükkel szemben büntetőeljárást indítottak, a másik esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az évszakkal együtt járó változások jelentős hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre is, hiszen kedvezőtlenebbé válnak az út, az időjárási és a látási viszonyok. Ezek a változások jelentik az őszi közlekedés speciális veszélyeit, melyekkel a biztonságunk, valamint testi épségünk és egészségünk megőrzése érdekében minden közlekedőnek tisztában kell lennie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.