Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2015. December 30. 17:42, szerda | Helyi
Forrás: palyazatfigyelo.info

Gigantikus bírság jár az ismeretlen tábla miatt magyaroknak!!! – Autósok olvassátok el feltétlenül!

Gigantikus bírság jár az ismeretlen tábla miatt magyaroknak!!! – Autósok olvassátok el feltétlenül!

Elképesztő információk kerültek nyilvánosságra, az osztrák rendőség bekeményített, ezrével küldik magyar autósoknak a bírságos csekkeket, nem is kis összegekről van szó, akár a millió forintot is megközelítheti a bírság!

És a legrosszabb benne, hogy a hatóságok elől az EU áldásos törvényeinek köszönhetően nem lehet elbújni, vagyis a bírságot ki kell fizetni, különben még a behajtó is megjelenhet nálunk!

Javában zajlik a szabálytalankodó autósok határokon átnyúló felelősségre vonása! Rengeteg magyar kapott aggasztó levelet az osztrák hatóságoktól!A levél nem más mint osztrák fizetési felszólítás…a levélen se pecsét, se aláírás, se bizonyíték, se fénykép, de mégis sajnos a levél hivatalos!

Ezeket a felszólításokat nem az osztrák rendőrség küldi ki, hanem a járási elöljáróság.A szakjogász tanácsa az, hogy ha valóban megbizonyosodtunk róla, hogy valóban az arra jogosult hatóság állította ki a levelet, akkor sajnos nincs más megoldás, ki kell fizetnünk a bírságot, méghozzá minél előbb, mert nagyon kellemetlen meglepetés érhet!

Ausztria és Magyarország között megállapodás van, hogy a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott pénzbírságok behajtásához segítséget nyújtanak egymásnak!Ez a szabály a 70 euronál magasabb vagyis körülbelül 21 ezer forintnál magasabb bírságok esetében érvényes!

Érdemes egy kicsit átrágni a leggyakoribb szabálysértéseket, mert sajnos az osztrák sógorok nem viccelnek!

1. Gyorshajtás >> nagyon komolyan veszik és durván ellenőrzik!Szabálysértési eljárást, komoly pénzbírságot és akár a jogosítvány fél évre történő bevonását is maga után vonhatja!2. Kötelező felszerelés hiánya, hiányossága >> November 1. és április 15. között télies útviszonyok esetén a járművek csak téli gumival és hólánccal felszerelve közlekedhetnek. A legkisebb büntetés 35 euro, a legmagasabb akár 5000 euro is lehet!Sőt ha nagyon súlyos a szabálysértés, akár az autót is kivonhatják a forgalomból!Ne feledjük, hogy a jól láthatósági mellény is kötelező!!!

3. Követési távolság megsértése>>> A követési távolságot követési távolságmérő készülékekkel mérik, a 0,8 másodperces követési távolság betartása mindenkire nézve kötelező!

4. Alkohol fogyasztása >> Ausztriában nincs zéró tolerancia, a megengedett véralkohol szint 0,5 ezrelék.Ez a szabály ugyan, de ennél alacsonyabb véralkohol szint esetén is intézkedhet a rendőr! Elveheti a slusszkulcsot (ha úgy ítéli meg), és bírságot is kiszabhat (3 ezer euróig), de a jogosítványt nem vonhatja be. VIGYÁZAT, mert 1,6 ezrelék feletti véralkoholszint esetén legkevesebb hat hónapra vonják be a jogosítványt és az elkövetőnek akár 6 000 eurós büntetést is kiszabhatnak.

5. Nem szabályos parkolás
Ha rossz helyen parkolunk a bírság 20-50 euró lehet.Ha úgy parkolunk, hogy ezzel a közlekedést akadályozzuk, akkor elvontathatják az autót és körülbelül 200 euroba fog kerülni, hogy visszaszerezzük.

6. IGL, a rettegett tábla! 10 éve létezik, de a legtöbb magyar sofőrnek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a tábla.Az “IG-L” átmeneti sebességkorlátozást jelent, ha megszegjük nagyon durva bírságot kaphatunk!Légyszennyezés és zajártalom elleni védelem céljából találták ki!Mérsékelt sebességnél ugyanis alacsonyabb a fogyasztás és kevesebb üzemanyagból kevesebb káros kipufogógáz termelődik.HA az IGL táblát látjuk, akkor azt jelenti, hogy azon az adott útszakaszon túl magas a légszennyezettség, így csökkenteni kell a sebességet.Ha az itt említett sebességet túllépjük, akkor nem gyorshajtásért kell felelnünk, hanem, környezetkárosításért. A jogszabály szerint a környezetvédelmi bűncselekmény büntetési tétele viszont elérheti a 2 800 eurót (~850 ezer forint) is!

Címkék: ausztria, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.