Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás: a negyedik hullám Magyarországra is megérkezik

Gulyás: a negyedik hullám Magyarországra is megérkezik

A koronavírus negyedik hulláma Nyugat-Európában megindult, és Magyarországra is meg fog érkezni, azonban alapvetően el fog térni a védettek magas száma miatt az első háromtól, így annak kezelése is más lesz

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a kormányinfón.
Gulyás Gergely hangsúlyozta, továbbra is az oltás a vírus elleni egyetlen hatékony védekezési eszköz, ezért mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

Minden vakcina egyforma védettséget biztosít, akiket pedig nem oltanak be, azok nagy valószínűséggel meg fognak betegedni, míg azoknál, akik felveszik a vakcinát, az 5,5 millió eddigi oltott alapján a megbetegedés esélye 0,2 százalék, és akkor is lényegesen enyhébb lefolyás mellett - közölte.

Az országot nem kell lezárni, a kormánynak nincs ilyen szándéka, emellett az oktatásban és a munkahelyeken sincs szükség korlátozásokra - mondta a miniszter.

Európában a harmadik legmagasabb a magyar gazdaság növekedése

Európában Magyarországon volt a harmadik legmagasabb, 17,9 százalékos - kiigazítva 17,7 százalékos - a negyedéves gazdasági növekedés - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Gulyás Gergely hozzátette: Svédország, Lengyelország és Románia után Magyarország a negyedik olyan ország az Európai Unióban, ahol a gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet.

Ebből az elemzők által sem várt sikerből következik, hogy a negyedéves adatok alapján úgy tűnik, "valósággá válhat" az 5,5 százalékos gazdasági növekedés esetére ígért családi adóvisszatérítés - mondta.

Az is várható továbbá, hogy eddig soha nem látott mértékű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok - közölte a miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.