Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 20. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Kiderült, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok miképp juthatnak az eddig felhalmozott reálhozamhoz, melyet a kormány döntése értelmében mindenki visszakap.

A nyugdíjtörvény alapján július huszadikáig minden pénztárnak kötelessége visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Ezt már a legtöbb cégnél megtették, sőt vannak, akik már a kifizetésnél tartanak. Ha még nem fizettek, akkor ezt a visszaérkező pénz jóváírását követően nyolc napig, legkésőbb augusztus 31-ig tehetik meg - tájékoztat a PSZÁF.

A tagok többségében úgy rendelkeztek, hogy a nekik járó összeget postai úton, vagy átutalással szeretnék megkapni. Aki nem döntött, az postán kapja meg a járandóságát. A Magyar Posta Zrt. a kifizetéseket az indítást követően 20 napon belül teljesíti – közölte a cég.

150 ezer forint alatt a postás házhoz viszi a hozamot. Ha valakit nem talál otthon, akkor nála hagy egy értesítőt, melyben tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy melyik postahivatalban veheti fel a neki járó összeget. Azoknál is ilyen papírt hagy a postás, akik 150 ezer forintnál többet kapnak vissza.

Ha valaki épp nincs otthon, annak sem kell aggódnia: a posta szeptember 16-áig lehetőséget biztosít a reálhozam átvételére, és arra is, hogy ezt egy meghatalmazott tegye meg helyettünk. Azonban nem árt figyelni, mert ezután már nem vehetjük át pénzünket: a posta visszautalja azt a pénztárnak, mely aztán továbbítja a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Itt az ügyfél újonnan létrejövő egyéni számláján írják azt jóvá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.