Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Gyakori a meleg katonák bántalmazása

Gyakori a meleg katonák bántalmazása

Izraeli hadseregben készült vizsgálat szerint a meleg katonák felét éri fizikai vagy szóbeli bántalmazás szexuális orientációja miatt. A haderő 1993 óta engedi, hogy az alakulatok tagjai nyíltan vállalják másságukat.

Az Israeli Gay Youth által végzett felmérés szerint, bár a haderő lassan húsz éve engedélyezi, hogy a homoszexuális katonák nyíltan vállalják másságukat, az izraeli haderő kötelékeiben még mindig magas a szexuális orientáción alapuló visszaélések aránya. A meleg és leszbikus katonák megkérdezésével készült vizsgálat szerint 40 százalékuk tapasztalta, hogy szóban becsmérlik másságukat, és 20 százalékuk tapasztalta, hogy ezek a megnyilvánulások tettlegességig fajulnak. A vizsgálat szerint a meleg katonák 63 százaléka csak a civil életben, 32 százaléka szolgálatban is vállalja szexuális érdeklődését.

A megkérdezettek 45 százaléka mondta, hogy a homofób megnyilvánulások gyakoriak egységében, ennek aránya a harcoló csapatoknál még magasabb, 59 százalékos. A katonák közel fele az ilyen megjegyzéseket hallva ignorálják ezeket, bő harmaduk "tréfának" veszi, és csak 13 százalék hajlandó vitába szállni ezekkel.

A felmérést végző szervezet szerint az izraeli hadsereg az egyik legnyitottabb katonai szerv világszerte, de még mindig lenne mit tenniük azért, hogy a másságukat vállaló katonáik elfogadóbb környezetben végezzék hivatásukat.

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.