Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. November 03. 10:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Gyaloglási rekord Magyarországon

Gyaloglási rekord Magyarországon

Húszezren vettek részt októberben Magyarországon a gyalogló világnap rendezvényen, amelyet idén első ízben az egész hónapra kiterjesztett a szervező Magyar Szabadidősport Szakszövetség.

Az MSZSZ hétfői közleményében Salga Péter főtitkár elmondta: a létszám csúcsot jelent, de céljuk nem a rekordok hajhászása, hanem a gyaloglás megkedveltetése.
Magyarország évente hagyományosan csatlakozik a világszerte népszerű World Walking Day kezdeményezéshez, ám 2014-ben az MSZSZ úgy döntött: egyetlen hétvége helyett október bármelyik napján lehetőséget ad a gyaloglásokra.
Az idei gyalogló világnapra 196 eseménnyel neveztek. Ebből 91 iskolai rendezvény volt, 96-ot az MSZSZ tagszervezetei kezdeményeztek, kilencet pedig munkahelyi közösségek és nyugdíjas szervezetek.
Az MSZSZ-hez beérkező beszámolókból kiderült: a gyalogló világnapon mintegy húszezren - kétharmaduk diák - sétáltak, kirándultak vagy túráztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt