Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 08. 13:40, csütörtök | Helyi
Forrás: hvg.hu

Gyerekeit is megölette volna a soproni vállalkozó

Gyerekeit is megölette volna a soproni vállalkozó

Volt felesége megölésével bízta meg ismerősét egy 43 éves soproni vállalkozó, aki ellen most vádat emeltek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi volt feleségétől házassági vagyonjogi perben 64 millió forintot követelt, és ennek megszerzése érdekében „rablógyilkossággal” bízta meg ismerősét.

A vádlott és korábbi házastársa 2014-ben vált el, két gyermeküket a bíróság az anyánál helyezte el. A férfi vállalkozása eladósodott, kb. 50 millió forint tartozást halmozott fel.

Az elkövető 2015 októberében ismerte meg azt a férfit, akit először azzal bízott meg, hogy akár rablás elkövetésével, de szerezze meg volt feleségétől a követelt összeget. A terhelt benzinköltséget, 5-10 ezer forintos összegeket és élelmiszercsomagokat adott cserébe ismerősének megbízási díjként.

Egy hónappal később az elkövető anyagi helyzete tovább romlott, ezért másfélmillió forintot ígérve azt kérte ismerősétől, hogy szúrja le vagy ölje meg bármilyen módon volt feleségét. Az elkövetéshez vázolta a volt felesége által lakott ingatlan beosztását, a pénz helyét, a tudnivalókat a lakásban lévő kameráról, majd felajánlotta a nála lévő – garázst nyitó – távirányítót.

A férj azt is felvetette, hogy ha a gyerekeik is otthon lennének, akkor őket is meg kell ölni.

A vonakodó megbízottat a férj 2016 januárjától azzal buzdította, hogy ha ő nem teszi meg, szerezzen maga helyett olyan embert, aki hajlandó megölni volt feleségét. A megbízott végül beszámolt a vádlott tervéről egy ismerősének és a kiszemelt áldozatnak is, aki feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádlottal szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat - írta a hvg.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.