Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2011. Július 23. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Gyorsított a Microsoft

Gyorsított a Microsoft

A várakozásoknál jobb gyorsjelentést tett közzé a Microsoft, miután a nettó profit 5.87 milliárd dollárra emelkedett (69 cent részvényenként) az egy évvel korábbi 4.52 milliárd dolláros (51 cent részvényenként) értékről.

Az árbevétel 8 százalékkal 17.4 milliárd dollárra emelkedett az előző időszakhoz képest. Az elemzői konszenzus 59 centes részvényenkénti profit és 17.2 milliárd dolláros árbevétel volt.

A 30 százalékos megugrás az üzleti software-ek és a videojátékok/játék konzolok iránti megugró keresletnek volt köszönhető. A gyorsjelentés negatív momentuma volt, hogy az új Windows értékesítési volumene enyhén visszaesett. Mindazonáltal a gyorsjelentés kiemelkedőnek számít a statisztikailag amúgy is erős negyedéves beszámolók közül az Equilor elemzői szerint. A pozitív hírek ellenére a Microsoft papírjai nagyobb kilengéseket követően -0.4 százalékos mínuszban tartózkodtak a zárás utáni elektronikus kereskedésben.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: microsoft

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot

2021. November 29. 13:03, hétfő | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Elindította "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!" címmel hirdetett országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

2021. November 29. 11:26, hétfő | Belföld

Szerdán zárul a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Szerdáig maradt ideje a csaknem egymillió érintett gépjármű-tulajdonosnak arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező biztosítását; a felmondásoknak szerda éjfélig el is kell eljutniuk a biztosítókhoz

2021. November 29. 10:01, hétfő | Belföld

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.