Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 18. 14:49, vasárnap | Helyi sport
Forrás: sakc.hu

Győzelem – jó első negyeddel

Győzelem – jó első negyeddel

Az első negyedben nyújtott gyors, látványos játékkal jelentős előnyt szerzett csapatunk, és bár a támadójáték visszaesett, a győzelmet egy pillanatig sem fenyegette veszély.

Sopron KC – Naturtex SZTE Szedeák 67-51 (27-16, 17-13, 10-8,13-14)

Sopron, 1500 néző. V: Benczur, Balogh Gy., Sallai.

Sopron: Laroche 7, RUJÁK 8, RANCIC 14/12, BAVCIC 7, Radulovics 8. Cs: Tóth G. 1, TIGGS 12, Dénes 4, Takács, Molnár M. 4, Bakk, Bán 2. Edző: Sabáli Balázs.

Szeged: Jereminov 6, Molnár A. 6, Csirics 4, ARMELIN 12, WATKINS 16. Cs: Juhos 4, Moravcsik, Kiss Zs. 3/3. Edző: Nikola Lazics.

Nem is olyan régen, még örültek volna szurkolóink, ha egy meccs Sopronban Molnár Bandi két sikeres büntetőjével kezdődik. Most így indult, majd Watkins is “beköszönt”. 0-4 után azonban Laroche egy középtávoli kosárral megadta a jelet: egy 9-0-s futással a 4 pontos hátrányt, szép, egységes csapatmunkával, 5 pontos előnnyé alakították a srácok. A negyed közepén Rancic második tripláját emelte be,8 pontosra nőtt az előny. Bár a negyed hajrájában a Szeged Armelin révén próbálta tartani a lépést csapatunkkal, de a remeklő Rancic harmadik hármasával 10 pont fölé nőtt előnyünk.

Legújabb játékosunk, az amerikai hátvéd, Kevin Tiggs sokat tett azért, hogy megkedveljék szurkolóink, egy lepattanó megszerzése után zsákolt. Megtört a lendület, ellaposodott a játék, de a Szeged igazán nem tudott közel kerülni, egy Jereminov-triplával 10-re csökkentette hátrányát. Tiggs aktív volt, eredményes, s több faultot is kiharcolt, ráadásul Ruják Andris is többször villant, így hiába dobott Kiss, majd Jereminov triplát, tartottuk a 10 és 15 pont közötti előnyt. A félidő végén Edin Bavcic emelt be egy triplát, 15 pontos vezetéssel vonulhattunk szünetre.
Radulovics duplájával, majd Rancic hármasával hamar 20 pontra nőtt előnyünk. Ezt követően azonban “leült” a játék támadásban, igaz a megnyugtató vezetést nem fenyegette veszély, sok hibával tarkított játék mellett tartottuk a 15 és 20 pont közötti vezetést.


A zárószakasz Dénes Gabi zsákolásával kezdődött, majd Juhos találata után Gabi még egyet “rántott”. Szegedi részről Watkins iparkodott, nálunk jöttek a fiatalok, előbb Marci villant, majd a legvégén Bán Tibi.
Összességében a remek első negyed elég volt a biztos győzelemhez.
Sabáli Balázs: – Védekezésünkkel, az egész meccsen próbáltunk nyomást gyakorolni a Szegedre. Ez összességében nem is ment rosszul, viszont a támadójáték rovására ment, sok volt a rossz helyzetkiválasztás, döntés, s emiatt gyengén is dobtunk. Most ez még “belefért”, de ilyen támadójátékkal nem sok keresnivalónk lesz a bajnokságban… Új játékosunk, Kevin Tiggs nagyon igyekezett, voltak felvillanásai, de még kell idő, hogy tökéletesen beépüljön a csapatba. A Körmend elleni meccsig sokat kell javulni.
Nikola Lazics: – Gratulálok a győzelemhez a Sopronnak. Nagyon sok hibával játszottunk, főleg az első félidőben, és ami különösen fájó, úgy érzem, a csapat elég hamar feladta a mérkőzést. Nagyon sok munkára, gyakorlásra van szükség az előrelépéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.