Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2012. Szeptember 25. 12:06, kedd | Helyi

GYSEV-es siker az Aranycsákány Krampácsversenyen

GYSEV-es siker az Aranycsákány Krampácsversenyen

A szombathelyi és csornai pályafenntartás 12 fős, vegyes csapata hat másik egységet utasított maga mögé a vetélkedőn.

Pályakarbantartás hagyományos technikákkal – ez a lényege annak a különleges vetélkedőnek, amelyet évente rendeznek meg Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban. Az idei versenyen sem volt könnyű dolguk a csapatoknak: ez alkalommal egy 12 méter hosszú sínpár és négy talpfa cseréjét kellett megoldani hagyományos kéziszerszámokkal.

A csapatok munkáját azonnal élesben ellenőrizték: a kicserélt szakaszra egy gőzmozdony gurult rá. A zsűri pedig ún. vaksüppedésmérővel figyelte, hogy a hatalmas súly alatt hány millimétert süllyed a sín. A csapatoknak az időt is figyelniük kellett, hiszen az összevetésnél a kivitelezés pontossága mellett az is számított, hogy ki milyen gyorsan tudta elvégezni a síncserét. A GYSEV Zrt. csapata gyorsan és pontosan dolgozott: a hét induló egységből az első helyen végzett.

„Az idei feladat kimondottan nehéz volt, ezért a csapat minden egyes tagjának köszönet jár" – mondta Nagy Lajos csapatvezető. „A csornai és a szombathelyi pályafenntartás vegyes csapattal indult a GYSEV nevében, a fiúk pedig kiválóan teljesítettek, így szoros versenyben végül sikerült megszerezni az első helyet. Örülök neki, hogy cégünknél ilyen jó szakemberek vannak és annak is, hogy még ismerik a régi, hagyományos pályakarbantartási technikát" – tette hozzá a csapatvezető.

A győzelemnek köszönhetően egy évre a GYSEV-hez került a vándordíj: egy aranyozott tömőcsákány, amelynek nyelére a nyertes csapat gravírozott tábláját is felhelyezték.

- tudósított a Kisalföld.

Címkék: GYSEV, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Február 24. 18:01, szerda | Bulvár

Beatles-mesterszakot hirdetett a Liverpooli Egyetem

A világon elsőként hirdetett mesterszakot a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről a Liverpooli Egyetem.

2021. Február 24. 17:02, szerda | Külföld

Nőtt a fertőzöttek száma Horvátországban

Harminc százalékkal nőtt a hét első három napján Horvátországban a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma a múlt hét ugyanezen időszakához képest

2021. Február 24. 16:09, szerda | Külföld

Ideiglenes parkolási pályára állt a kínai marsszonda

Ideiglenes parkolási pályára állt szerdán a Tienven-1 nevű kínai marsszonda annak előkészítésére, hogy a következő hónapokban a marsjáró landolhasson a vörös bolygón - jelentette be a kínai nemzeti űrhatóság.