Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2013. Február 28. 10:14, csütörtök | Belföld
Forrás: index

Halálcsillagot várnak Széles Gábortól

Halálcsillagot várnak Széles Gábortól

„Van egy álmom... ha ez bejön akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs!!! Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni” – ezzel a bejelentéssel örvendeztette meg Facebook-rajongótáborát Széles Gábor, az Ikarus és a Videoton tulajdonosaként ismertté vált nagyvállalkozó a napokban. Széles a nagy terv részleteit sajnos nem árulta el, mert „ha elmondanám azt hinnétek, hogy ez a pragmatikus ember megőrült”.

Mi viszont nem bírtunk várni őszig. Hogy is bírtunk volna, amikor úgy tűnt, hogy végre megvan az ember, aki valóra válthatja Matolcsy György álmát, és Magyarország tényleg valódi interkontinentális fordítókorong lehet.

Beindult az agyunknak az ötszáz éve nem látott gazdasági növekedésről fantáziálni képes része, és szavazást indítottunk Széles álmáról. Összegyűjtöttünk pár reálisnak tűnő lehetőséget, amelyek tényleg jobbra fordíthatnák a nemzet sorsát. Szerencsére az olvasóink is lázba jöttek, és majdnem ötvenezren szavaztak arról, hogy mire alapul az új magyar csoda.

Halálcsillag, űrfémbányászat, fű.

Az adóbevételek növelésének kulcsa?

A közel ötvenezer szavazóból a legtöbben (8142-en) arra tippeltek, hogy Széles a nyolcvanas években robbanó tévék, a Videoton Color Starok technológiájára alapozva megépíti a Halálcsillagot.

Nyolcezernél több szavazatot kapott az a lehetőség is, hogy Széles a téridő görbületein átsikló Ikarusokkal űrfémbányászatot kezd. Olvasóink a fű legalizálásra (ami megnyomná az adóbevételeket, és akár jelentős turisztikai forgalmat is generálna), valamint Svájc annektálására (bankszámlák, arany, prémiumtehenek, finom csokoládé és túlhájpolt órák) is komoly lehetőséget látnak.

Négyezernél is többen számítanak arra, hogy Széles egy óvatlan pillanatban betereli a Békemenetet a munkaerőpiacra, de háromezer szavazó szerint reális lehetőség az is, hogy Széles megveszi a vízzel működő motor szabadalmát.

Akadt olvasónk, aki tudni vélte (75 százalékos bizonyossággal), hogy Széles és mérnökei egy műszaki-tudományos áttörésen dolgoznak, a hidegfúzión. A Népszabadság pedig kiderítette, hogy a nagy titok a függőleges tengelyű szélkerék lehet. Reméljük, már csak párat kell aludni, és tényleg kiderül.

Címkék: csillag, széles, terv

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 12:07, kedd | Belföld

Több mint 47 milliót utalt a saját számlájára egy ügyintéző

Nem jogerősen két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki pénzügyi ügyintézőként 47 és félmillió forint kárt okozott a munkáltatójának

2022. Január 18. 10:03, kedd | Belföld

Elítéltek egy férfit, aki többször rálőtt más kutyájára

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy zalakarosi férfit, aki légpuskával többször is rálőtt egy háznál tartott kutyára, maradandó sérülést okozva az állatnak

2022. Január 18. 09:47, kedd | Belföld

Magyarország teljesen önellátó lesz a villamos energia terén

Magyarország a paksi atomerőmű bővítésével és a napenergia-beruházások megvalósulásával teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén, amit kevés ország mondhat el magáról

2022. Január 18. 08:44, kedd | Belföld

Napelemparkot és autókat kapott az Ökumenikus Segélyszervezet

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet.