Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 28. 10:14, csütörtök | Belföld
Forrás: index

Halálcsillagot várnak Széles Gábortól

Halálcsillagot várnak Széles Gábortól

„Van egy álmom... ha ez bejön akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs!!! Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni” – ezzel a bejelentéssel örvendeztette meg Facebook-rajongótáborát Széles Gábor, az Ikarus és a Videoton tulajdonosaként ismertté vált nagyvállalkozó a napokban. Széles a nagy terv részleteit sajnos nem árulta el, mert „ha elmondanám azt hinnétek, hogy ez a pragmatikus ember megőrült”.

Mi viszont nem bírtunk várni őszig. Hogy is bírtunk volna, amikor úgy tűnt, hogy végre megvan az ember, aki valóra válthatja Matolcsy György álmát, és Magyarország tényleg valódi interkontinentális fordítókorong lehet.

Beindult az agyunknak az ötszáz éve nem látott gazdasági növekedésről fantáziálni képes része, és szavazást indítottunk Széles álmáról. Összegyűjtöttünk pár reálisnak tűnő lehetőséget, amelyek tényleg jobbra fordíthatnák a nemzet sorsát. Szerencsére az olvasóink is lázba jöttek, és majdnem ötvenezren szavaztak arról, hogy mire alapul az új magyar csoda.

Halálcsillag, űrfémbányászat, fű.

Az adóbevételek növelésének kulcsa?

A közel ötvenezer szavazóból a legtöbben (8142-en) arra tippeltek, hogy Széles a nyolcvanas években robbanó tévék, a Videoton Color Starok technológiájára alapozva megépíti a Halálcsillagot.

Nyolcezernél több szavazatot kapott az a lehetőség is, hogy Széles a téridő görbületein átsikló Ikarusokkal űrfémbányászatot kezd. Olvasóink a fű legalizálásra (ami megnyomná az adóbevételeket, és akár jelentős turisztikai forgalmat is generálna), valamint Svájc annektálására (bankszámlák, arany, prémiumtehenek, finom csokoládé és túlhájpolt órák) is komoly lehetőséget látnak.

Négyezernél is többen számítanak arra, hogy Széles egy óvatlan pillanatban betereli a Békemenetet a munkaerőpiacra, de háromezer szavazó szerint reális lehetőség az is, hogy Széles megveszi a vízzel működő motor szabadalmát.

Akadt olvasónk, aki tudni vélte (75 százalékos bizonyossággal), hogy Széles és mérnökei egy műszaki-tudományos áttörésen dolgoznak, a hidegfúzión. A Népszabadság pedig kiderítette, hogy a nagy titok a függőleges tengelyű szélkerék lehet. Reméljük, már csak párat kell aludni, és tényleg kiderül.

Címkék: csillag, széles, terv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő