Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2012. Szeptember 19. 12:15, szerda | Helyi
Forrás: Kisalföld

Halálos baleset a GYSEV vonalán - mentőhelikopterre is szükség volt

Halálos baleset a GYSEV vonalán - mentőhelikopterre is szükség volt

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől mintegy 800 méterre tudott megállni.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől mintegy 800 méterre tudott megállni.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron vonalon, a halálos baleset miatt akár fél órás késések is előfordulhattak kedden. A közlekedés este állt helyre.

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Vasalja és Csákánydoroszló között.

A személyvonat az ütközés helyszínétőlmintegy 800 méterre tudott megállni. Az elsődleges adatok alapján a pálya illetve a mozdony nem sérült meg komolyabban. A személyautó az ütközés után lepattant a mozdonyról, lezuhant a töltésen és több fenyőfát kitörve állt meg a rézsüben.

A beleset következtében a személyautót vezető férfi életét vesztette, az utasként mellette utazó nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Őt mentőhelikopter szállította kórházba.


Korábban:

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Vasalja és Csákánydoroszló között. A személygépkocsi vezetője, egy külföldi állampolgárságú nő a helyszínen meghalt, utasát, egy szintén külföldi állampolgárságú nőt mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Leibinger Esztertájékoztatása szerint a baleset egy fényjelző készülékkel ellátott vasúti átjáróban történt. A magyar rendszámú autó vezetője, a külföldi állampolgárságú nő a tilos jelzés ellenére hajtott rá a sínekre, és összeütközött a Szentgotthárd felől Körmend irányába tartó személyvonattal.

A vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A Körmendi Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja. A helyszínen a rendőri intézkedés ideje alatt félpályás útlezárásra és forgalomirányításra kell számítani - fűzte hozzá a szóvivő, aki az autóban utazók állampolgárságát nem jelölte meg.

Rázó László, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte: a baleset miatt az érintett szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, Körmend és Csákánydoroszló között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Címkék: GYSEV, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 25. 12:35, csütörtök | Helyi

VPT Caravan nyílt nap és bolhapiac szombaton!

06.27-én szombaton Sopronban a Pozsonyi út 15. szám alatt található bázisukon nyílt napot tart a VPT Caravan, ahol megtekintheted legmenőbb lakóautóikat és beszerezheted a legjobb kempingfelszereléseket.

2020. Június 18. 08:27, csütörtök | Helyi

Hangos pukizásért bírság Ausztriában

Nem vicc! Egy bécsi férfi 500 Eurós birságott kapott, mikor a rendőr előtt egy hangosat pukizott.

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.