Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2012. Szeptember 19. 12:15, szerda | Helyi
Forrás: Kisalföld

Halálos baleset a GYSEV vonalán - mentőhelikopterre is szükség volt

Halálos baleset a GYSEV vonalán - mentőhelikopterre is szükség volt

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől mintegy 800 méterre tudott megállni.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron viszonylatban közlekedő személyvonat az ütközés helyszínétől mintegy 800 méterre tudott megállni.

A Szentgotthárd-Szombathely-Sopron vonalon, a halálos baleset miatt akár fél órás késések is előfordulhattak kedden. A közlekedés este állt helyre.

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Vasalja és Csákánydoroszló között.

A személyvonat az ütközés helyszínétőlmintegy 800 méterre tudott megállni. Az elsődleges adatok alapján a pálya illetve a mozdony nem sérült meg komolyabban. A személyautó az ütközés után lepattant a mozdonyról, lezuhant a töltésen és több fenyőfát kitörve állt meg a rézsüben.

A beleset következtében a személyautót vezető férfi életét vesztette, az utasként mellette utazó nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Őt mentőhelikopter szállította kórházba.


Korábban:

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Vasalja és Csákánydoroszló között. A személygépkocsi vezetője, egy külföldi állampolgárságú nő a helyszínen meghalt, utasát, egy szintén külföldi állampolgárságú nőt mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Leibinger Esztertájékoztatása szerint a baleset egy fényjelző készülékkel ellátott vasúti átjáróban történt. A magyar rendszámú autó vezetője, a külföldi állampolgárságú nő a tilos jelzés ellenére hajtott rá a sínekre, és összeütközött a Szentgotthárd felől Körmend irányába tartó személyvonattal.

A vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A Körmendi Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja. A helyszínen a rendőri intézkedés ideje alatt félpályás útlezárásra és forgalomirányításra kell számítani - fűzte hozzá a szóvivő, aki az autóban utazók állampolgárságát nem jelölte meg.

Rázó László, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte: a baleset miatt az érintett szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, Körmend és Csákánydoroszló között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Címkék: GYSEV, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.