Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 30. 12:22, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Halálra ítélték a föld alatt szexrabszolgákat tartó kínai férfit

Halálra ítélték a föld alatt szexrabszolgákat tartó kínai férfit

Halálra ítélték azt a kínai férfit, aki földalatti börtönben tartott hat szexrabszolgát, s része volt közülük kettőnek a meggyilkolásában - jelentette a kínai média pénteken.

A közép-kínai ügyre még tavaly ősszel derült fény, amikor kinti munka közben az egyik nőt a fogvatartója szem elől tévesztette, s a fogoly megszökött. A rendőrséget a 23 éves nő hozzátartozói értesítették. A rabokat kiszabadították, Li Haót 24 óra múlva menekülés közben elfogták és őrizetbe vették.
A most 35 éves férfit gyilkossággal, nemi erőszakkal, prostitúció szervezésével, törvénytelen fogva tartással és pornográf tartalom interneten történő terjesztésével vádolták. Utóbbi az általa működtetett üzleti vállalkozás fontos eleme volt. Li Haót a Honan tartományi Luojang bírósága a legsúlyosabb büntetésre ítélte.
Mint kiderült, a férfi 32 évesen, 2009-ben egy lakóépület pincéjében bérelt raktárából négy méterrel mélyebbre ásva egy 20 négyzetméternél kisebb - két helyiségre osztott - cellát alakított ki.
Li különböző bárokból, éjszakai lokálokból összesen hat nőt csalt a pincébe, akiket megerőszakolt, bezárt, majd pornóra, prostitúcióra kényszerített. Lebukásakor volt, aki 21 hónapja dolgozott neki, de volt, akit két hónapja ejtett rabul.
Az utólagos beszámolókból kiderült: Li kétnaponta vitt élelmet a rabjainak, akik "szabadidejükben" a beszerelt számítógépeken filmeket nézhettek. A 16-24 év közötti foglyok azt állították, hogy a férfi alapvetően nem bánt velük rosszul.
A nők közül hárman megöltek kettőt, egyiküket Li irányításával, a másikat kényszerítésének hatására. Mindkét áldozat holttestét megtalálták a cella sarkában eltemetve. Egy Tuan családnevű nő három év börtönt kapott, míg a másik kettőt próbaidőre szabadon engedték.
Li egykor tűzoltó volt, de felhagyott eredeti foglalkozásával, és a városi önkormányzat minőségfelügyeleti hivatalában dolgozott takarítóként. Főnöke a televízióban annak idején elmondta: soha nem késett, a munkáját rendben elvégezte; szomszédai arról számoltak be, hogy a feleségével és a kisfiával átlagos családi életet éltek.

Címkék: Kína-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).