Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Február 16. 18:46, péntek | Helyi

Hamarosan befejeződik a piac felújítása Sopronban

Hamarosan befejeződik a piac felújítása Sopronban

A felújítást 2023 áprilisában kezdték el, amely 1,4 milliárd forintból valósul meg.

A munkálatokkal jól haladnak, így a tervek szerint tavasztól már egy modern, felújított környezet várja az árusokat és a vásárlókat.


Sajtóbejárás keretében mutatták be péntek délelőtt a soproni piac és vásárcsarnok felújításának előrehaladását.

A soproni Piac a város központjában jól megközelíthető helyen található.

A piac a soproni emberek számára mindig is egy találkozóhely volt, mindamellett, hogy bőséges termékkínálatával a város egyik éléskamrája is egyben.

Az elmúlt időszakban látványosan megújult, korszerű és modern Vásárcsarnok, valamint felújított piactér várja majd a vásárlókat.

"A sajtóbejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy ez egy régóta várt fejlesztés a soproniak részéről, a felújításnak köszönhetően pedig hamarosan korszerű környezet várja majd a vásárlókat és az árusokat egyaránt. A polgármester a felújítási munkálatok befejezéséig még egy kis türelmet és megértést kér a soproniaktól, megköszönve a piacon dolgozó árusok együttműködését."

A „piacozás” a közösségi élet színtere, nem feltétlenül csak vásárlást jelent, hanem kávézást, reggelizést, találkozásokat és jó beszélgetéseket.

Fotó/ Tudósító: Kovács Cs. Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.