Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Augusztus 23. 09:15, kedd | Helyi

Hamarosan startol az Infósok Viadala, több mint egymillió forint értékű nyeremény vár gazdára.

Hamarosan startol az Infósok Viadala, több mint egymillió forint értékű nyeremény vár gazdára.

Még javában „tombol” a nyári szünet a középiskolákban, de az Infósok Viadala 2016 gazdaságinformatikai verseny regisztrációja augusztus 1-jével immáron hivatalosan is elkezdődött.

Ahogy azt megszokhattuk, az idei versenyre is számos érdekes feladatot és értékes nyereményt ígértek a szervezők.
Ebben az évben ötödször kerül megrendezésre a hagyománynak számító „Infósok Viadala” verseny, a soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézete jóvoltából. Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett gazdaságinformatikai verseny 2012-ben, az Intézet fennállásának 10 éves jubileuma alkalmából, került először megrendezésre és azóta évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
„Tisztában vagyunk vele, hogy a diákok még igyekeznek kiélvezni a nyári szünet utolsó heteit, de mi már előre tekintünk, hiszen amellett, hogy augusztus elsejével elindítottuk a regisztrációt, már a szeptember elsejével induló első forduló feladatai is elkészültek, ahogy az a versenyre készült kis videónkból is megtudható.” - nyilatkozta Dávid Viktória, a verseny szervezőbizottságának vezetője. Majd hozzátette, hogy „Mind a regisztráció, mind pedig a fent említett film elérhető a verseny hivatalos honlapján: http://verseny.inf.nyme.hu .„
„Folytatva korábbi hagyományainkat a verseny első fordulója alatt roadshow-t szervezünk 7 helyszínen az országban. Azért, hogy a határon túli versenyzők is könnyen be tudjanak kapcsolódni, az Infósok Viadala Roadshow helyszínei közül az egyiket az online térbe tervezzük” – fűzte hozzá Dr. Bacsárdi László, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója.
A két internetes fordulóból és egy soproni döntőből álló versenyen tavaly közel 500 diák vett részt, és határainkon túlról is érkeztek csapatok a több mint egymillió forint díjalapú versenyre, melyet ebben az évben is két kategóriában hirdettek meg a szervezők: 10. évfolyam és alatti, illetve 11. évfolyam és feletti diákok részére.
A verseny elsődleges célja, hogy a fiatalokat egy nem hagyományos szemszögből ismertesse meg az informatika világával, motiválva őket az ilyen irányú továbbtanulásra – egészítette ki az elhangzottakat Dávid Viktória.
A versenyre szeptember 29-ig lehet nevezni a http://verseny.inf.nyme.hu honlapon. További hírek és érdekességek olvashatóak a verseny Facebook oldalán: http://facebook.com/infosokviadala.

Címkék: Infósok Viadala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.