Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. December 02. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Hamis pénzzel fizettek a fűrészporos csempészcigarettáért Romániában

Hamis pénzzel fizettek a fűrészporos csempészcigarettáért Romániában

Ritka pechje volt négy román csempésznek Máramaros megyében: a frissen beszerzett, 1500 csomag zárjegy nélküli cigarettadoboz tartalma értéktelen hamisítványnak bizonyult, az ukrán partnerek átverésére használt hamis pénzért magyarázkodniuk kellett, és végül még a rendőrség is elfogta őket - adta hírül szombaton az Evenimentul Zilei című román lap internetes kiadása.

A máramarosszigeti (Sighetu Marmatiei) határőrök szerint a rajtaütés a "szokásos" forgatókönyv szerint zajlott: a csempészek "előörs" autója haladt az árut szállító jármű előtt, de a határőrök elzárták az útjukat. Ekkor a csempészek az árut hátrahagyva mindannyian az előörsnek használt autón próbáltak menekülni, de rövidesen elkapták őket az utcán.
Az autókat a határőrség udvarán átkutatták, a négy elkövető ekkor szembesült azzal, hogy a frissen beszerzett 1500 cigarettásdobozból csak negyven tartalmaz árut, a többi fűrészporral volt tele. Az anyagi veszteség amúgy nem lett volna túl nagy, mert hamis pénzzel fizettek az ukrán partnereknek, csakhogy náluk is maradt a 23 darab, azonos sorozatszámú, százlejes bankjegy, amelyeket a határőrök megtaláltak náluk.
Az elkövetők ellen csempészésért és hamis pénz forgalomba hozásáért is eljárás indult.

Címkék: Románia-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.