Városlista
2021. augusztus 2, hétfő - Lehel

Hírek

2015. November 18. 07:35, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Gyurkó András augusztusban elhunyt. A vasárnapi voksoláson több mint 600 választópolgár szavazhat. A polgármester-választáson hat jelölt indul: Irényi Zoltán (független), Dobos Zoltán (független), Gyurkó László (független), Szentesiné Liszák Mária (független), Lukács József (független), Nagy István (Munkáspárt).

Tolna megyében két településen is lesz időközi választás. Decsen polgármestert és hattagú képviselő-testületet is választanak, mert a testület augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba: Antal Zsoltot, Gondi Klárát és Herbert Évát. A képviselő-testületi választáson pedig 17 jelöl indul: 14 független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy jelöltje. A vasárnapi voksoláson több mint 3300-an szavazhatnak.

Dúzson azért kell voksolniuk a helyieknek, mert az augusztusi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Augusztusban azért tartottak időközi választást, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről. A nyári választáson három független jelölt versenyzett a polgármesteri székért, közülük Ignácz Imre és János Mariann 62-62, László Zoltánné 21 érvényes szavazatot kapott, így ismét időközi választást kell tartani. Most vasárnap egy jelöltre, a függetlenként induló János Mariannra szavazhat a több mint 200 dúzsi választópolgár.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 01. 11:40, vasárnap | Belföld

BARNA MEDVE ELADÓ

A III. kerületi rendőrök természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azt az óbudai férfit, aki egy preparált védett állatot hirdetett az interneten.

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Július 31. 15:10, szombat | Belföld

Novák Katalin: várjuk a gyerekeket az Erzsébet-táborokba

Várják a gyerekeket az Erzsébet-táborokba - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban.