Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 11. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap:

Mezőnagymihályon polgármestert, Kisszekeresen településvezetőt és képviselőket is választanak, Pusztahencsén pedig megismételt polgármester-választást rendeznek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőnagymihályon az előző polgármester, a független Vályi László tavaly októberi halála miatt írtak ki időközi választást. A polgármesteri címért Konczné Tegzes Erika jelenlegi alpolgármester és Némethné Kovács Andrea indul, mindketten függetlenként. A választói névjegyzékben 853-an szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen azért tartanak időközi választást, mert az 550 lakosú község képviselő-testülete tavaly októberben feloszlatta magát. Két éven belül ez a második önkormányzati választás Kisszekeresen: a települést eddig vezető Berki Balázst (független) 2016 decemberében szintén időközi voksoláson választották meg. A polgármesteri székért a független Váradiné Vincze Szilvia egyedüliként indul, a négy képviselői helyre tizenegy független jelölt pályázik. A település választói névjegyzékében 452-en szerepelnek.

A Tolna megyei Pusztahencsén megismételt polgármester-választást rendeznek vasárnap, mert a december 17-én tartott időközi választás eredményét a Pécsi Ítélőtábla a választási törvény megsértése miatt megsemmisítette. A 930 lakosú faluban a választásra jogosult 816 helybéli két független jelöltre, Iker Ibolya korábbi polgármesterre és Bán Istvánra szavazhat.

Címkék: időközi, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk