Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 17. 16:46, vasárnap | Helyi
Forrás: mti

Határsértés

Határsértés

Tizenkét külföldit tartóztattak fel Sopronnál és Hegyeshalomnál

Algériai, iráni, pakisztáni és afgán határsértőket tartóztattak fel Hegyeshalom térségében és Sopronban, a tizenkét külföldi illegálisan akart Ausztriába jutni - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap.

Kálmán Gabriella közlése szerint az előző nap elfogott 25 és 18 éves algériai állampolgár néhány órán belül kétszer próbálkozott nemzetközi gyorsvonattal Ausztriába utazni. Előbb a magyar és az osztrák rendőrök közösen ellenőrizték őket, akkor humanitárius tartózkodási engedélyt mutattak fel személyazonosságuk igazolására.

Mint kiderült, mindketten a debreceni befogadó állomás lakói. Onnan szöktek meg és Bécsbe tartottak. Sem a továbbutazáshoz szükséges úti okmánnyal, sem pedig vízummal nem rendelkeztek. Meghallgatásukat követően Debrecenbe irányították őket, ők azonban újból próbálkoztak. A későbbi nemzetközi gyorsvonatról a mosonmagyaróvári határrendészek szállították le őket. Velük szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás.

Két iráni férfi ellen ugyancsak tiltott határátlépés kísérlete miatt kezdődött szabálysértési eljárás. Őket éjszaka az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében tartóztatták fel. Az éjszakai kísérlet szintén második próbálkozásuk volt, egy-két nappal korábban illegális határátlépési kísérlet előzte azt meg.

A soproni GYSEV pályaudvaron összesen hét pakisztáni és egy afgán állampolgár továbbutazását akadályozták meg a határrendészek szombaton. A pakisztániak közül hatan humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkeztek, egy honfitársuk, illetve egy magát afgán állampolgárnak valló fiatalkorú azonban semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni magát. Az ellenőrzés során kiderült, hogy közülük többen a debreceni befogadó állomásról szöktek meg. Tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett velük szemben a soproni rendőrkapitányság. A fiatalkorú afgánt a fóti gyermekotthonban helyezték el.

Címkék: belföld, helyi, kékhírek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.