Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2012. Szeptember 24. 19:29, hétfő | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Hatodszor választottak kékfrankos szakácskirályt Sopronban

Hatodszor választottak kékfrankos szakácskirályt Sopronban

VI. alkalommal került megrendezésére a Hotel Sopron szervezésben a kétnapos PannoMánia - Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál Sopronban.

VI. alkalommal került megrendezésére a Hotel Sopron szervezésben a kétnapos PannoMánia - Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál Sopronban, ezúttal a sárkány évében tüzes – vizes programokkal gazdagítva 15 versenyző csapat (közel 120 résztvevő) részvételével.

A min. 6 fős csapatoknak a sárkány évének jegyében tűzzel, vízzel és kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Benke Laci bácsi olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász; Dr. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere; és 2 fő Fortuna választottjai a közönség soraiból. A zsűri tetszését a TÜZESVASÚT csapatának „Poncichterkáposzta nem túlragozva” nyerte el, így ők kapták meg a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

Soproni KékfrankosFŐSZAKÁCS

  1. Tüzesvasút -„Poncichterkáposzta nem túlragozva”
  2. Íz-lelők -Ördöglángos Tüzes bélszíntokánnyal töltve
  3. Cifra kondér -Szt. György lovag bensőséges lakomája sárkány tüzével ékesítve

Mivel főnyereményt a GYSEV Zrt ajánlotta fel, így az 1 napos kényeztető wellness programot vonatos utazással a St. Gotthard Spa & Wellness élményfürdőbe a „Tüzesvasút” csapata átadta a 15. helyezést elérő GUR-Manók csapata részére.

A versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint a sárkány útja, fireball (tűzlabda), sárkány barlang, nagy kékfrankos ho-ho-hó, angry dragons – dühös sárkány további pontokat is szerezhettek. Az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság szintén a „Tüzesvasút” csapata lett. Azonban a játékszabályok értelmében amennyiben a Soproni Kékfrankos Főszakács és a Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet egy azon csapat nyerné el, az össz. pontszámban második helyezett kihívhatja párbajra a legmagasabb pontszámmal bíró csapatot. Így sikerült elnyernie az Íz-lelők csapatának végül a VI. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet, s ők vihették el a főnyereményt, a 2 éjszakás kikapcsolódást a gyulai Corvin Hotelbe.

VI. Soproni Kékfrankos SZAKÁCSKIRÁLY

  1. Íz-lelők
  2. Tüzesvasút
  3. Cifra kondér

A zsűri számos különdíjjal is jutalmazta a csapatokat.

Dr. Simon Tamás különdíját a Balfi Házisárkány –szelídítők

Poncichter tokánya nyerte el.

Benk Laci bácsi pedig érmekkel díjazta a csapatok ételeit:

ARANY ÉREM Duna-House Szarvaspörkölt Duna-House módra

EZÜST ÉREM Soproni lovagok Lovagi pörkölt

BRONZ ÉREM SO-KA-RIZSA KÍNAI NAGY FALAT中國長城

A házigazda Hotel Sopront pedig Az Első Magyar Fehérasztal

Lovagrend Díszserlegével tűntették ki a gasztrofesztivál megszervezéséért.

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi kavalkáddal várták a nagyérdeműt: színes vásári felvonulás, malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, gyermekprogramok, sztárvendégek, utcabál.

Pénteken Dévényi Tibi bácsi osztotta a pontos labdákat, szombaton a Kaláka együttes, a Budapesti Operettszínház művészei és az egykori Neoton Família tagjai Csepregi Éva és Végvári Ádám fokozták a hangulatot.A kisebbeket szombaton, a Haribo Gyermekszigeten légvárpark (csúszda, falmászás, ugráló vár, akadálypálya), kézműves programok, bábszínház, rajzverseny, zsonglőr játszóház és a Kaláka együttes várta.Idén a legfinomabb soproni borral készült süteményt egy egész naposcsaládi Rusti élményútral díjazták a Drescher Hajózási Társaság felajánlásával.

A fesztivál a borús-esős idő ellenére is nagy sikert könyvelhetett el, hiszen közel 4000 fesztiválozó érezte jól magát a 1,5 nap alatt. A látogatók között nem csak helyi és környéki lakosokat, de a Hotel Sopron rendezvényre érkező szállóvendégeit is meg kell említeni, akik a Dunántúlról, Budapestről és Ausztriából érkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Január 16. 12:01, szombat | Belföld

Országot járva törtek be számtalan helyre

A Békés megyei rendőrök pénteken Budapesten elfogtak két férfit, aki a gyanú szerint országszerte több lakásba tört be - közölték szombaton a police.hu oldalon.

2021. Január 16. 10:52, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma már közel 94 millió

A világban 93 819 952-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 008 273-ra a halálos áldozatok és 51 666 159-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. Január 16. 09:47, szombat | Belföld

Szó szerint piacra dobták a kábítószert

A nyomozók a kutatás során több mint 12 millió forint értékű drogot foglaltak le.