Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Szeptember 24. 19:29, hétfő | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Hatodszor választottak kékfrankos szakácskirályt Sopronban

Hatodszor választottak kékfrankos szakácskirályt Sopronban

VI. alkalommal került megrendezésére a Hotel Sopron szervezésben a kétnapos PannoMánia - Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál Sopronban.

VI. alkalommal került megrendezésére a Hotel Sopron szervezésben a kétnapos PannoMánia - Soproni Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál Sopronban, ezúttal a sárkány évében tüzes – vizes programokkal gazdagítva 15 versenyző csapat (közel 120 résztvevő) részvételével.

A min. 6 fős csapatoknak a sárkány évének jegyében tűzzel, vízzel és kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak a Benke Laci bácsi olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász; Dr. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere; és 2 fő Fortuna választottjai a közönség soraiból. A zsűri tetszését a TÜZESVASÚT csapatának „Poncichterkáposzta nem túlragozva” nyerte el, így ők kapták meg a Soproni Kékfrankos főszakács címet.

Soproni KékfrankosFŐSZAKÁCS

  1. Tüzesvasút -„Poncichterkáposzta nem túlragozva”
  2. Íz-lelők -Ördöglángos Tüzes bélszíntokánnyal töltve
  3. Cifra kondér -Szt. György lovag bensőséges lakomája sárkány tüzével ékesítve

Mivel főnyereményt a GYSEV Zrt ajánlotta fel, így az 1 napos kényeztető wellness programot vonatos utazással a St. Gotthard Spa & Wellness élményfürdőbe a „Tüzesvasút” csapata átadta a 15. helyezést elérő GUR-Manók csapata részére.

A versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint a sárkány útja, fireball (tűzlabda), sárkány barlang, nagy kékfrankos ho-ho-hó, angry dragons – dühös sárkány további pontokat is szerezhettek. Az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság szintén a „Tüzesvasút” csapata lett. Azonban a játékszabályok értelmében amennyiben a Soproni Kékfrankos Főszakács és a Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet egy azon csapat nyerné el, az össz. pontszámban második helyezett kihívhatja párbajra a legmagasabb pontszámmal bíró csapatot. Így sikerült elnyernie az Íz-lelők csapatának végül a VI. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet, s ők vihették el a főnyereményt, a 2 éjszakás kikapcsolódást a gyulai Corvin Hotelbe.

VI. Soproni Kékfrankos SZAKÁCSKIRÁLY

  1. Íz-lelők
  2. Tüzesvasút
  3. Cifra kondér

A zsűri számos különdíjjal is jutalmazta a csapatokat.

Dr. Simon Tamás különdíját a Balfi Házisárkány –szelídítők

Poncichter tokánya nyerte el.

Benk Laci bácsi pedig érmekkel díjazta a csapatok ételeit:

ARANY ÉREM Duna-House Szarvaspörkölt Duna-House módra

EZÜST ÉREM Soproni lovagok Lovagi pörkölt

BRONZ ÉREM SO-KA-RIZSA KÍNAI NAGY FALAT中國長城

A házigazda Hotel Sopront pedig Az Első Magyar Fehérasztal

Lovagrend Díszserlegével tűntették ki a gasztrofesztivál megszervezéséért.

A fesztiválozó vendégek figyelemmel kísérhették a bográcsételek elkészülését, a csapatversenyeket, s ezzel párhuzamosan a PannoMánia fesztiválon igazi kavalkáddal várták a nagyérdeműt: színes vásári felvonulás, malacsütés, grill és bogrács ételek, boros gazdák, kézművesek, gyermekprogramok, sztárvendégek, utcabál.

Pénteken Dévényi Tibi bácsi osztotta a pontos labdákat, szombaton a Kaláka együttes, a Budapesti Operettszínház művészei és az egykori Neoton Família tagjai Csepregi Éva és Végvári Ádám fokozták a hangulatot.A kisebbeket szombaton, a Haribo Gyermekszigeten légvárpark (csúszda, falmászás, ugráló vár, akadálypálya), kézműves programok, bábszínház, rajzverseny, zsonglőr játszóház és a Kaláka együttes várta.Idén a legfinomabb soproni borral készült süteményt egy egész naposcsaládi Rusti élményútral díjazták a Drescher Hajózási Társaság felajánlásával.

A fesztivál a borús-esős idő ellenére is nagy sikert könyvelhetett el, hiszen közel 4000 fesztiválozó érezte jól magát a 1,5 nap alatt. A látogatók között nem csak helyi és környéki lakosokat, de a Hotel Sopron rendezvényre érkező szállóvendégeit is meg kell említeni, akik a Dunántúlról, Budapestről és Ausztriából érkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.