Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Szeptember 27. 16:45, csütörtök | PR

Hinta vagy szék? Hát hintaszék

Hinta vagy szék? Hát hintaszék

Hintázni mindenki szeret. Na jó, lehet, hogy ez így ebben a formában túlzás, de az emberek nagy része kifejezetten kedveli a hintát és ha négy lábon álló széke van, gyakran előfordul -

-hogy öntudatlanul is, de billeg a széken.Nekik kedvezve összegyűjtöttünk néhány széket, amiben remekül lehet hintázni, bár nem mind derékbarát.

Létezik egy kifejezetten egyedi szék, ami remekül hozza a hintázás élményét. Egy hintaszék, ami egyben egy modern dizájn szerint tervezett relaxációs szék is. Rendelkezik egy nagyon hasznos kis extrával, ami nagyon jó ötlet, mivel, ha olvasni szeretnénk a hintaszékben, akkor a billenéssel együtt a fény is mozog. Ezt kiküszöbölendő, ezt a széket egy külön lámpával szerelték fel, ami mindig oda világít, akárhogy is hintázunk a székkel. Tehát a szék már önmagában jó ötlet, bár egy karfa elfért volna rajta, hogy maximális legyen a kényelem. De ne legyünk telhetetlenek.

A következő ülőalkalmatosság, egy elég kezdetlegesnek tűnő, rendhagyó, minimalista, és messze nem ergonomikus szék, sőt kifejezetten gyilkos széknek mondható. Ha jobban megnézzük, 2 deszka az egész 2 ovális fémkarika alkotja. Ez szemmel látható, hogy nem a kényelem volt a fő hangsúly, sehol semmi puhaság, gömbölyűség, dizájn. A maga puritán valójában roppant szórakoztató látvány, míg minden valószínűség szerint nélkülöz minden kényelmet, így nem itt fogjuk kiolvasni a Háború és béke köteteit. Ettől függetlenül hintázásra mindenképp alkalmas és mulatságos darab.


Végül, de nem utolsó sorban egy függő mókuskerék. Vagyis annak a fele, de ezt még hinta-, vagy függőágynak is nehéz lenne nevezni. Ránézésre elég lehetetlen pózt sejtet, vagyis az ember dereka szempontjából minden, csak nem egészséges. Persze, ha jobban megnézzük, ezt inkább széknek, vagyis ülésre tervezték, mintsem hosszabb távú fekvésre. Szörnyen megtévesztő a rajta lévő párna, hiszen arról mindenkinek a fekvés jut eszébe, legalábbis többnyire.


A fenti székek lehet, hogy jól néznek ki, de az emberi mozgásszervekre semmiképp sincsenek tekintettel. Sajnos ezekkel egyenes út vezet a mozgásszervi megbetegedésekhez. Ha mindenképp hinta élményre vágyunk, de egy kényelmesebb és egészséges székben, akkor válasszunk hinta mechanikával ellátott széket, például a Curioso Boss Wood vezetői széket vagy a Buffalo műbőr vezetői széket.
Ha napi 8-10 órát töltünk egyhelyben ülve, akkor mindenképp ergonomikus kialakítású, lehetőleg aktív ülést biztosító székeket válasszunk, azok meghálálják a kiválasztást. Hiszen nem mindegy, hogy ülés közben úgy érezzük, hogy szörnyen kényelmesen ülünk, egy élmény végezni a munkát, majd, ha felállunk a székről akkor olyan érzés kerít hatalmába, mintha most jöttünk volna az edzőteremből, vagyis fittek és frissek vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy rövid idő alatt nő az állóképességünk, a tartásunk is javul, így magabiztosabbnak tűnünk.
Amennyiben nem kedveljük a zsákbamacskát, akkor mindenképp érdemes kipróbálni az Irodabutik próbaszék szolgáltatását, mivel akkor díjmentesen a saját környezetünkben ismerhetjük meg a kiválasztott szék(ek)et.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.

2019. Május 09. 14:37, csütörtök | PR

Felújították a szlovák oktatási központot

Szlovák tanítási nyelvű óvodát, iskolát, gimnáziumot és kollégiumot újított fel a Jánosik és Társai Kft. Budapesten.