Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. Szeptember 07. 08:47, hétfő | PR

Hogyan juss el angol tesztekkel ingyenesen alapfokra?

Hogyan juss el angol tesztekkel ingyenesen alapfokra?

A nyelvtudás kérdése egyre fontosabbá válik akár munkáról, akár csak egy külföldi utazásról van szó. Megmutatjuk, hogyan juss el angol tesztekkel alapfokra kiadások nélkül egy kis energiabefektetéssel.

Ma már nem csak diplomás munkákhoz jön jól egy kis nyelvtudás. Bármilyen pozícióban helyezkednél el, hasznos lehet, ha legalább alapfokon ki tudod magad fejezni. Mivel az angol a leggyorsabban tanulható és a világon a legszélesebb körben ismert idegen nyelv, kézenfekvő választás lehet, ha szeretnél egy nyelvet megtanulni.

A nyelvtanulás ellen már az sem lehet kifogás, hogy túl drága a nyelvtanár, mert rengeteg anyag elérhető az interneten ingyenesen, amivel otthonról, egyedül is tudsz tanulni és alapfokú angol tesztekkel online is le tudod ellenőrizni, hogy hol jársz a nyelvtudásban.

Hogyan fogj neki?

Ha megvan az elhatározás, hogy végre nyelvet tanulj, a legfontosabb, hogy felállíts egy ütemezést. Ez ahhoz kell, hogy a lendület csökkenésével se sikkadjon el a szándék, és tudd, hogy mikorra kell elérned és hová a nyelvtudásban. Talán ezt a legnehezebb megvalósítani, ha egyedül tanulsz, éppen ezért a legfontosabb lépés, mielőtt egyáltalán a kezedbe veszel egy könyvet.

Az elfogadott normák szerint az A2-es szint eléréséhez angolból hozzávetőlegesen 200 tanóra kell. Ez a szint még nem éri el az alapfokot, de ha nem vizsgázni akarsz, hanem csak alapvetően kommunikálni angolul, akkor tanórából ennyi kellene. Mivel az otthoni nyelvtanulás hatásfoka gyengébb, várhatóan 300-350 óra alatt hozod magad ilyen szintre. Ez annyit jelent, hogy ha legalább napi egy órát tudsz a nyelvtanulással foglalkozni, akkor egy év alatt már nem adnak el külföldön.

Források

A neten rengeteg ingyenesen elérhető anyag van, amiből tanulni tudsz, de mindig figyelj arra, hogy hiteles forrást használj. A legjobbak a nyelviskolák és nyelvvizsga központok által elérhetővé tett anyagok, mert ők is ebből dolgoznak.

Ha elakadtál

Vannak hasznos nyelvtanuló csoportok a Facebook-on, ahol tanulók és tanárok segítik egymást. Ha elakadtál, vagy kérdésed van, itt is felteheted. Emellett nagyon hasznosak a nyelvvizsga központok ingyenes tesztjei, ahol a megoldókulccsal ellenőrizni tudod a válaszaidat.

Szórakoztató tanulás

Szórakoztatóvá teheted a nyelvtanulást, ha angolul nézel filmeket és meséket a neten. Így szinte észrevétlenül sajátítod el a nyelvi frázisokat és a kiejtést is úgy, hogy közben jól érzed magad. Emellett vannak a nyelvtanulást segítő ingyenes appok, amik viccesen és szórakoztatóan tanítják meg a nyelvtant és a szavakat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 08. 20:08, vasárnap | PR

Kiadó ingatlan: a hirdetések szerepe

Az ingatlanhirdetéseket böngészve rendkívül sokszínű képpel találkozhatunk. Igaz ez az albérletek minőségére is, de a hirdetésekére úgyszintén.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.