Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2020. Február 20. 17:43, csütörtök | PR

Hogyan válassz minőségi kutyaeledelt, ha az ár is fontos tényező?

Hogyan válassz minőségi kutyaeledelt, ha az ár is fontos tényező?

Egy kutya tartása sosem volt olcsó hobbi. Természetesen itt most az olyan ebtulajdonosokra gondolunk, akiknél a kutya maga is családtagnak számít, és akként is kezelik.

A felelős gazdik pontosan tudják, milyen költségekkel kell számolniuk, amikor négylábú barátot választanak maguk mellé. Be kell szerezni a szükséges felszereléseket pihenéshez, sétához, játékhoz.

A következő pont az orvosi kiadások: chippeltetés, oltások, féreghajtás, ivartalanítás (ez a legfontosabb!), betegség esetén a műtét vagy a gyógyszerek költségei.

Szerencsére ezek többnyire egyszeri vagy alkalmankénti kiadások, akad azonban valami, amire minden nap áldoznod kell, ha kutyát szeretnél: ez pedig az etetés.

Csak a drága eledel jó minőségű?

Ha szeretnéd kutyád egészségét megőrizni, akkor ügyelned kell rá, hogy kizárólag olyan eledelt kapjon, ami számára a legmegfelelőbb. Szögezzük le: a házikoszt határozottan nem ilyen! Egyszerűen nem azokat a tápanyagokat és nem olyan arányban tartalmazza, mint amire a kutyusnak szüksége van. Így inkább kutyaeledellel próbálkozz.

Ha a “minőségi” szót meghallod, bizonyára neked is kapásból azok a nagyon prémium tápok ugranak be, amelyeknek a kilónkénti ára az argentin marha steak-ével vetekszik, és még a csomagolását is 24 karátos arannyal díszítik.

Egy dolgot véss az eszedbe: az, hogy egy drága eledel jó minőségű, még nem jelenti azt, hogy az olcsóbbak mind silányak! Léteznek a piacon nagyon remek ár-érték aránnyal rendelkező kutyatápok, melyek tartalmaznak minden fontos összetevőt, ám nem vágod hanyatt magad, amint meglátod az árcímkéjüket.

Mit válasszak, ha nem tudok vagyonokat költeni kutyaeledelre?

Egy kicsit nehezebb dolgod lesz, mintha feneketlen lenne a pénztárcád, ám ha tudatosan vásárolsz, akkor így is nagyszerű alternatívákat találhatsz. Első lépésként azt ajánljuk, keresd fel a Kutyakajas.hu Webáruházat, ahol számos márka kiváló termékei közül válogathatsz.

Ha pedig a kedvező ár mellett még a hazai gazdaságot is szeretnéd támogatni, akkor érdemes vetned egy pillantást a Panzi Fit Active kutyaeledelekre! Ezek a tápok Magyarországon, kizárólag magyar alapanyagokból készülnek. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert hazánkban zéró tolerancia van érvényben a génmódosított gabonák termesztésére vonatkozóan, így biztos lehetsz benne, hogy kedvenced semmi ilyesmit nem fogyaszt majd.

Melyik táp a legjobb a kutyám számára?

Erre nincs egyértelmű válasz, neked kell kitapasztalnod. Persze néhány dolog segítheti a döntést: vedd figyelembe kutyusod fajtáját, korát, fizikai aktivitását. Ezen kívül, ha van valamilyen ételallergiája vagy betegsége, az sem elhanyagolható szempont.

Szerencsére a legtöbb eledelen fel van tüntetve, hogy milyen kutyáknak javasolt, így könnyebben ki tudod választani a legmegfelelőbbet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 12:46, kedd | PR

Trükkös nyomtatók, avagy hogy válassz okosan?

Senki nem szeret sokat fizetni és ez igaz a nyomtatásra is. De biztos hogy mindig az olcsó nyomtató a legolcsóbb? Ha nyomtató vásárlásán gondolkodsz, olvass tovább, mert érhetnek meglepetések.

2020. Július 07. 12:37, kedd | PR

Tájékozódj az autópálya díjakról nyaralás előtt

Bár már javában 2020-at írunk, mégis a járványhelyzet miatt olyan ez az év, mintha csak épp elindult volna. A több hetes-hónapos otthonlét után végre egy kicsit bátrabban utazhatunk.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.