Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2019. December 13. 11:54, péntek | PR

Honnan tudjuk, hogy milyen az ideális sport a gyereknek?

Honnan tudjuk, hogy milyen az ideális sport a gyereknek?

Mivel mi vagyunk a szülők, így ránk hárul a felelősség, hogy megtaláljuk a tökéletes sportot a gyermekünknek, amit szívesen végezne. De hogyan tudjuk ezt kivitelezni?

Figyeljünk!

A gyermekek eredendően szeretnek mozogni, sportolni. Ha egy kicsit több figyelmet szentelünk a gyermekünk játszótéri szokásainak, az könnyen elvezethet az ideális mozgásforma megtalálásához. Persze ahogy telik az idő, úgy válik a szabad futkosás az utolsóvá az életükben, hiszen az iskolai kötelezettségek jelentős terhet rónak rájuk, és a barátokkal lógni sokkal érdekesebb, mint egy labda után futkosni. Persze a szülők példája sem elhanyagolható, hiszen ha azt látja otthon, hogy nem mozognak a szülők, akkor miért strapálná magát vele pont ő?

A mozgás előnyei:

● A testük, az izmaik és csontozatuk koruknak megfelelően erősödik
● Nem híznak el, a testsúlyuk normál tartományban van
● A heti többszöri sporttal csökken a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűsége
● Jobban elfáradnak, könnyebben fognak este elaludni
● Végül pedig a megfelelő aktivitással rendelkező gyerekek ezt az élet más területein is kamatoztatják. Éberségük, motiváltságuk, figyelmük koncentráltabb.

Az első és legfontosabb szempont egy sport kiválasztásánál, hogy a koruknak megfelelő legyen. Hiába szeretnénk, hogy versenytáncoljon, ha 3 évesen nem érdeklődik iránta.

Kínáljunk fel több lehetőséget, amit jónak vélünk, de az sem rossz, ha hagyjuk, hogy kipróbálja őket, hiszen így megtapasztalja, hogy tetszik-e neki az adott tevékenység. Ha tetszik, azt látni fogjuk, mert akkor egyre többet és többet akar belőle.

A sikerélmény lelkesedést hoz, így ha látják, hogy van eredménye a befektetett munkának, az rendkívül motiváló lehet.

A Játékszigetnél kapható sportjátékok palettája igen színes, biztosan mindenki talál a gyermekének megfelelőt!

Mit és mennyit végezzen?

A sportnak rendszeresnek kell lennie ahhoz, hogy beépüljön a gyermek életébe. Nem kell, hogy minden nap ússzon, de ha lehet, sétáltassuk együtt a kutyát, vagy éppen sétáljunk egy nagyot este. A lényeg az aktív mozgás.

Kiskorban a legjobb, ha olyan tevékenységet választunk, mint a labdázás, ugrálás, ugróiskolázás. Lehetőleg óvodás kor előtt és annak kezdetén mellőzzük a csapatsportokat, mert még nem elég érettek hozzá.

Iskolás korban már kicsit nehezebb elcsábítani őket a különböző digitális kütyüktől. Éppen ezért itt nagyon fontos a mozgásforma megválasztása, hiszen csak akkor fogják szeretettel űzni, ha erőfeszítéseiket siker koronázza.

Tiniként a legjobb, ha inkább stresszlevezető foglalkozásokat találnak, hiszen ilyenkor már szinte bármit lehet, amit szeretnének.

Hogyan csoportosítunk?

Alapvetően három csoportba oszthatjuk a gyerekeket érdeklődésük szerint. Ettől függ, hogy milyen sportot érdemes nekik választani.

1. Antiatléta: Nem érdekli a sport, nem is rendelkezik a megfelelő alkattal, képességekkel.

2. Alkalmi sportoló: Érdekli, szívesen csinálja, de versenyhelyzetben elveszíti az önbizalmát.

3. Atléta típus: Rendelkezik a kellő tulajdonságokkal, szereti is csinálni, és lételeme a versenyzés.

Hogy ezek közül melyik igaz a gyermekünkre, azt magunknak kell eldönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 08:49, kedd | PR

Milyenek a legkelendőbb lakások Sopronban?

Vannak országosan érvényes trendek az ingatlanpiacon, de a lakások Sopronban kicsit másképp mozognak, mint az ország más területein. Megnéztük, hogy mi van most a piacon és milyenek a népszerű lakások Sopronban.

2021. Február 09. 08:35, kedd | PR

Hogyan döntsd el, hogy kire bízd a költöztetést?

Költözni nem könnyű, és zavarba ejtő lehet a bőség, mikor szolgáltatót keresünk, hiszen számtalan cég vállal költöztetést, ám ez nem biztos, hogy segít. Mi alapján érdemes közülük választani és miért?

2021. Január 26. 17:11, kedd | PR

Élményvezetés Soprontól 25 km-re

2010-ben indult útjára Soprontól alig 25 km-re az autókedvelő sporttársaknak a SopronRally szolgáltatás. Olyan élménnyel lesz gazdagabb az ide látogató amelyre mindig is vágyott, de eddig talán csak álmodozott róla.