Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2019. December 13. 11:54, péntek | PR

Honnan tudjuk, hogy milyen az ideális sport a gyereknek?

Honnan tudjuk, hogy milyen az ideális sport a gyereknek?

Mivel mi vagyunk a szülők, így ránk hárul a felelősség, hogy megtaláljuk a tökéletes sportot a gyermekünknek, amit szívesen végezne. De hogyan tudjuk ezt kivitelezni?

Figyeljünk!

A gyermekek eredendően szeretnek mozogni, sportolni. Ha egy kicsit több figyelmet szentelünk a gyermekünk játszótéri szokásainak, az könnyen elvezethet az ideális mozgásforma megtalálásához. Persze ahogy telik az idő, úgy válik a szabad futkosás az utolsóvá az életükben, hiszen az iskolai kötelezettségek jelentős terhet rónak rájuk, és a barátokkal lógni sokkal érdekesebb, mint egy labda után futkosni. Persze a szülők példája sem elhanyagolható, hiszen ha azt látja otthon, hogy nem mozognak a szülők, akkor miért strapálná magát vele pont ő?

A mozgás előnyei:

● A testük, az izmaik és csontozatuk koruknak megfelelően erősödik
● Nem híznak el, a testsúlyuk normál tartományban van
● A heti többszöri sporttal csökken a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűsége
● Jobban elfáradnak, könnyebben fognak este elaludni
● Végül pedig a megfelelő aktivitással rendelkező gyerekek ezt az élet más területein is kamatoztatják. Éberségük, motiváltságuk, figyelmük koncentráltabb.

Az első és legfontosabb szempont egy sport kiválasztásánál, hogy a koruknak megfelelő legyen. Hiába szeretnénk, hogy versenytáncoljon, ha 3 évesen nem érdeklődik iránta.

Kínáljunk fel több lehetőséget, amit jónak vélünk, de az sem rossz, ha hagyjuk, hogy kipróbálja őket, hiszen így megtapasztalja, hogy tetszik-e neki az adott tevékenység. Ha tetszik, azt látni fogjuk, mert akkor egyre többet és többet akar belőle.

A sikerélmény lelkesedést hoz, így ha látják, hogy van eredménye a befektetett munkának, az rendkívül motiváló lehet.

A Játékszigetnél kapható sportjátékok palettája igen színes, biztosan mindenki talál a gyermekének megfelelőt!

Mit és mennyit végezzen?

A sportnak rendszeresnek kell lennie ahhoz, hogy beépüljön a gyermek életébe. Nem kell, hogy minden nap ússzon, de ha lehet, sétáltassuk együtt a kutyát, vagy éppen sétáljunk egy nagyot este. A lényeg az aktív mozgás.

Kiskorban a legjobb, ha olyan tevékenységet választunk, mint a labdázás, ugrálás, ugróiskolázás. Lehetőleg óvodás kor előtt és annak kezdetén mellőzzük a csapatsportokat, mert még nem elég érettek hozzá.

Iskolás korban már kicsit nehezebb elcsábítani őket a különböző digitális kütyüktől. Éppen ezért itt nagyon fontos a mozgásforma megválasztása, hiszen csak akkor fogják szeretettel űzni, ha erőfeszítéseiket siker koronázza.

Tiniként a legjobb, ha inkább stresszlevezető foglalkozásokat találnak, hiszen ilyenkor már szinte bármit lehet, amit szeretnének.

Hogyan csoportosítunk?

Alapvetően három csoportba oszthatjuk a gyerekeket érdeklődésük szerint. Ettől függ, hogy milyen sportot érdemes nekik választani.

1. Antiatléta: Nem érdekli a sport, nem is rendelkezik a megfelelő alkattal, képességekkel.

2. Alkalmi sportoló: Érdekli, szívesen csinálja, de versenyhelyzetben elveszíti az önbizalmát.

3. Atléta típus: Rendelkezik a kellő tulajdonságokkal, szereti is csinálni, és lételeme a versenyzés.

Hogy ezek közül melyik igaz a gyermekünkre, azt magunknak kell eldönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 19. 12:49, csütörtök | PR

Mitől olyan menő a női hátizsák?

Egy univerzális, minden helyzethez illő női táska, ami évtizedek óta óriási népszerűségnek örvend. De vajon mi a titka, ami miatt mindenki hordja? Ismerjük meg közelebbről a női hátizsákot!

2020. Március 19. 12:39, csütörtök | PR

Hogyan kezelik a fogakat terhesség alatt?

A várandósságot nem véletlenül nevezik másállapotnak, hiszen óriási változások mennek végbe a kismama testében. Nincs ez másként a szájban sem, hiszen számos átalakulás veszi kezdetét -

2020. Március 19. 12:37, csütörtök | PR

A kapcsolóval ellátott fali lámpák sajátosságai

A kapcsolóval felszerelt fali lámpatestek a beltéri világítás praktikus, illetve esztétikus megvalósítását teszik lehetővé a számunkra.

2020. Március 19. 12:35, csütörtök | PR

A hagyományos tatami jellegzetességei

A tatami napjainkban számos edzőteremben és iskolában megtalálható, mivel kifejezetten hasznos eszköz testnevelés és edzés szempontjából egyaránt.