Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 23. 09:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Húsz új nemzetközi IC+ vasúti kocsi áll forgalomba

Húsz új nemzetközi IC+ vasúti kocsi áll forgalomba

Hetven belföldi forgalmú IC+ vasúti kocsi sorozatgyártása elindult, ebből öt már közlekedik, további húsz darab, nemzetközi forgalmú IC+ jármű pedig 2019 első felében áll forgalomba

- közölte Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára Oláh Lajos (DK) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszban.

A parlament honlapján közzétett levélben Cseresnyés Péter úgy fogalmazott, hogy a közbeszerzési eljárások és a beszállítások elhúzódása, a humánerőforrás területén felmerült kapacitáshiány következében a húsz darabos projekt valamelyest elhúzódik az eredeti tervhez képest, de szerinte a késedelem fejlesztés közlekedésszakmai és iparstratégiai jelentőségét figyelembe véve nem jelentős.

A MÁV-Start tavaly márciusi tájékoztatása szerint 53 ezer alkatrészből, átlagosan 5500 munkaóra alatt készül el a vasúttársaság első saját fejlesztésű, IC+ elnevezésű vasúti kocsija. A MÁV-Start mérnökei és szakemberei által tervezett IC+ kocsik sorozatgyártása - két prototípus elkészítése, engedélyeztetése, tesztelése és több mint egymillió kilométernyi üzemeltetése után - 2017-ben indult el a szolnoki vasúti járműjavítási telephelyen.

Az új generációs Inter-City-járműcsalád nemzetközi forgalomra is alkalmas. A több mint 50 százalékos hazai beszállítói aránnyal épülő jármű modern, praktikus megoldásokat tartalmaz, a kocsik egy része családbarát és akadálymentesített is lesz. A járművet a MÁV-Start tavaly szeptemberben az InnoTrans nemzetközi közlekedési szakvásáron is bemutatta Berlinben.

Címkék: forgalom, IC, kocsi, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.