Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 01. 06:06, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Húszmillió forint bírságot kapott az RTL

Húszmillió forint bírságot kapott az RTL

Eljárás elhúzása és tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot rótt ki a Magyar RTL Televízió Zrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal. Az állami szervezet ezt kedden közölte az MTI-vel.

Az ügy 2016-ban kezdődött, amikor a médiatanács nem járult hozzá, hogy az M-RTL megszerezze a Central Digitális Média Kft.-t. A tranzakciót emiatt a versenyhivatal megtiltotta, de a Kúria felülvizsgálatának eredményeként új eljárást kellett indítania. Az új vizsgálat során hívta fel a GVH az M-RTL-t, hogy mutassa be az aktuális piaci adatokat és a tranzakció jelen körülmények közötti kereteit.

Az M-RTL 2020 áprilisában a Covid-19 járványra hivatkozva kérte a GVH által szabott adatszolgáltatási határidő 45 nappal történő meghosszabbítását május végéig. A hivatal hozzájárult a vállalkozás kérelméhez. Ennek ellenére az M-RTL május végi beadványában nem szolgáltatta a kért piaci adatokat, arra hivatkozva, hogy nem ért egyet a GVH gyakorlatával, azonban más módon sem adta meg ezeket az adatokat. Továbbá egymásnak ellentmondó információkat közölt a tranzakció tárgyát illetően - tudatta a versenyhivatal.

A GVH a televíziós társaság adatszolgáltatásának ellentmondásossága miatt nem tudott intézkedni a médiatanács ilyenkor kötelező megkereséséről - írták.

Mivel az M-RTL magatartása miatt további eljárási cselekmények foganatosítása vált szükségessé, ezért az eljárás elhúzása és a tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a versenyhivatal - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére