Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2016. Április 19. 01:22, kedd | Helyi

ICOMOS-díjat kapott a Várkerület és a Várfal sétány

ICOMOS-díjat kapott a Várkerület és a Várfal sétány

ICOMOS-díjban részesült a megújult Várkerület és a Várfal sétány. A rangos szakmai elismerést tegnap adták át Budapesten.

Az ICOMOS az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete, a párizsi székhelyű Világörökség Bizottság állandó műemlékvédelmi szakértő intézménye. Az 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet meghatározó a világ műemlékvédelmében.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának célja, hogy felhívja a társadalom tagjainak és szervezeteinek figyelmét az építészeti és kulturális örökség valamennyi elemének folyamatos és szakszerű gondozására és megőrzésére. A Bizottság minden évben díjjal tünteti ki az általa legjobbnak ítélt műemlék-helyreállításokat, legyen szó akár épületek, akár természeti értékek felújításáról.

Az ünnepélyes díjátadóra április 18-án, a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából került sor a pesti Vigadóban, ahol dr. Fodor Tamás polgármester képviselte Sopront.

A 2012-ben átadott soproni Várfal sétány kialakításának egyik célja a hármas falív körbejárhatóvá tétele volt, amely így láthatóvá tette Sopron középkori védelmi rendszerét, bemutatja a városfejlődés történelmi folytonosságát a Borostyánkő út római kori emlékétől napjainkig. A megújult Várkerületet pedig tavaly december 14-én, a Hűség Napján adták át ünnepélyes keretek között. A külön ütemben megvalósuló, de egymással szoros összefüggésben álló beruházások fontos szerepet játszanak a belváros értékeinek megőrzésében és turisztikai vonzerejének növelésében.

Címkék: díj, icomos, Sopron, UNESCO

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 06. 20:14, csütörtök | Helyi

Széket avattak a Depeche Mode tiszteletére

Tovább gyarapodott a Csillagok Városa gyűjtemény

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 21. 11:16, szerda | Bulvár

Először figyelhették meg, ahogy egy feketelyuk \"felfal\" egy neutroncsillagot

Először figyelhették meg tudósok, amint egy feketelyuk \"felfal\" egy neutroncsillagot. A kozmikus esemény feltehetőleg mintegy 900 millió éve történhetett -