Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2016. Április 19. 01:22, kedd | Helyi

ICOMOS-díjat kapott a Várkerület és a Várfal sétány

ICOMOS-díjat kapott a Várkerület és a Várfal sétány

ICOMOS-díjban részesült a megújult Várkerület és a Várfal sétány. A rangos szakmai elismerést tegnap adták át Budapesten.

Az ICOMOS az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete, a párizsi székhelyű Világörökség Bizottság állandó műemlékvédelmi szakértő intézménye. Az 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet meghatározó a világ műemlékvédelmében.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának célja, hogy felhívja a társadalom tagjainak és szervezeteinek figyelmét az építészeti és kulturális örökség valamennyi elemének folyamatos és szakszerű gondozására és megőrzésére. A Bizottság minden évben díjjal tünteti ki az általa legjobbnak ítélt műemlék-helyreállításokat, legyen szó akár épületek, akár természeti értékek felújításáról.

Az ünnepélyes díjátadóra április 18-án, a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából került sor a pesti Vigadóban, ahol dr. Fodor Tamás polgármester képviselte Sopront.

A 2012-ben átadott soproni Várfal sétány kialakításának egyik célja a hármas falív körbejárhatóvá tétele volt, amely így láthatóvá tette Sopron középkori védelmi rendszerét, bemutatja a városfejlődés történelmi folytonosságát a Borostyánkő út római kori emlékétől napjainkig. A megújult Várkerületet pedig tavaly december 14-én, a Hűség Napján adták át ünnepélyes keretek között. A külön ütemben megvalósuló, de egymással szoros összefüggésben álló beruházások fontos szerepet játszanak a belváros értékeinek megőrzésében és turisztikai vonzerejének növelésében.

Címkék: díj, icomos, Sopron, UNESCO

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.