Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 30. 08:59, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Időközi választások - Kósa: nincs trendváltás

Időközi választások - Kósa: nincs trendváltás

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a múlt hétvégi három időközi önkormányzati választás eredménye azt mutatja, semmiféle politikai trendváltás nem történt az országban. - írta az MTI.

Kósa Lajos ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján mondta, értékelve a vasárnapi voksolásokat. A bajai időközi önkormányzati képviselő-választást a Fidesz, a dabasit egy civil szervezet és a kormánypárt közös jelöltje nyerte, Tiszavasváriban pedig az eddigi jobbikos településvezető győzött a polgármester-választáson.
A Fidesz alelnöke szerint ezek alapján kijelenthető: szemfényvesztés, amit az MSZP próbált sugallni a közelmúltbeli dunaföldvári és soproni választással kapcsolatban, hiszen most vasárnap mindhárom szavazáson leszerepelt az ellenzéki párt. Sopronban az MSZP jelöltje győzött az önkormányzati képviselő-választáson, szeptember végén Dunaföldváron pedig a szocialisták Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként nyerte meg az időközi polgármester-választást.
Kósa Lajos hozzátette: amit biztosan nem lehet kiolvasni a múlt hétvégi - bajai, dabasi és tiszavasvári - időközi választásokból, az az, hogy az MSZP felfelé ívelő pályán mozogna.
A politikus a tájékoztatón összesítette a 2010 óta tartott időközi választások eredményeit. E szerint három időközi parlamenti választást tartottak - Szarvason, a főváros II. kerületében és Püspökladányban -, és mindhármat a Fidesz nyerte. A tízezer lakosnál nagyobb településeken összesen 42 időközi önkormányzati választás volt 31 Fidesz-győzelemmel, a fideszes polgármesteri győzelmek aránya négyből három. Összesen egyébként 225 időközi önkormányzati választás volt 2010 óta: ebben az összehasonlításban sokkal nagyobb a független győztesek aránya, hiszen sok kistelepülésen nem volt pártjelölt - ismertette az adatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.