Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2020. December 02. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Idős nőkre vadászó, fojtogató sorozatgyilkost fogtak el Kazanyban

Idős nőkre vadászó, fojtogató sorozatgyilkost fogtak el Kazanyban

Őrizetbe vettek Kazanyban egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 26 idős nőt gyilkolt meg 12 oroszországi régióban - közölte kedden a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

Szvetlana Petrenko, az SZK szóvivője szerint az őrizetbe vett Ragyik Tagirov harmincnyolc éves lakatost 26 nő meggyilkolásával gyanúsították meg. A bűncselekményeket a hatóságok szerint 2011-2012-ben követte el Közép-Oroszországban, a Volga mentén és az Ural térségében. A gyilkosságok közül kilenc Kazanyban történt.

A bűnügyi szakértők tízezernyi összehasonlító DNS-teszt, a gyanúsított cipőlenyomata, valamint annak alapján azonosították be, hogy valamennyi gyilkosságot hasonlóképpen követte el. A Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap úgy értesült, hogy Tagirov, akit elfogásáig "Volga menti mániásként" emlegetettek, nem 26, hanem 32 idős, 75 és 90 év közötti nőt gyilkolhatott meg.

Az orosz belügyminisztérium által megosztott videofelvétel szerint a gyanúsított elismerte, hogy "nagymamákat" ölt meg, de nem tudta megmondani, hogy hányat. Áldozatait áruházak és piacok közelében, találomra szemelte ki. A házkezelőség szellőzést ellenőrző munkatársának, szociális munkásnak vagy szerelőnek adta ki magát. Mint mondta, áldozatai vagy maguk hívták be a lakásukba, vagy bekéredzkedett hozzájuk.

Valamennyiüket megfojtotta, ami szerinte "nem volt fájdalmas". A gyilkosságokat azzal magyarázta, hogy éhes volt és hogy "félig az utcán élt". Tagirovot keddre virradóra egy nőismerőse lakásán fogták el.

A "Volga menti mániás" ügyében 2017-ben 4 millió rubelt (jelenlegi árfolyamon mintegy 16 millió forintot) ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Tagirov büntetett előéletű, korábban lopásért és tiltott fegyvertartásért ítélték el. Egy időben az Oroszországban elterjedt, szambo nevű önvédelmi sportot űzte. Egyik ismerőse a Moszkva 24 televíziónak azt mondta, hogy a feltételezett sorozatgyilkos apja hullaházban dolgozott.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 18:06, szombat | Külföld

Enyhített a korlátozásokon Szlovénia

Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, s

2021. Április 10. 16:09, szombat | Külföld

A 80 év felettieket részesíti előnyben a módosított olasz oltási kampány

A nyolcvan év felettiek mielőbbi beoltását írja elő a szombattól érvényes új olasz oltási program, amely korosztályok szerint ütemezi át a koronavírus elleni vakcinázást.

2021. Április 10. 14:09, szombat | Külföld

Hétfőtől kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, április 19-én újraindul a tantermi oktatás

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, a vendéglátóhelyek viszont továbbra sem szolgálhatnak ki zárt térben, csak kerthelyiségben, ha rendelkeznek ilyennel

2021. Április 10. 10:52, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd adag oltóanyag megrendelésére készül

Megrendelne további 1,8 milliárd adagot a koronavírus ellen kifejlesztett valamelyik oltóanyagból az Európai Bizottság, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához