Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 05. 07:36, kedd | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás: jelentősen megerősítették a határvédelmet

Illegális bevándorlás: jelentősen megerősítették a határvédelmet

Jelentősen megerősítették a határok védelmét, sok rendőr és katona érkezett, valamint az eszközparkot is bővítették - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Bakondi György ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy éjféltől úgynevezett mélységi határőrizetet vezetnek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: az a cél, hogy az összes illegális határátlépőt elkapják.

Bakondi György arról is beszélt, hogy az embercsempészet igazi irányítói nem mennek a határok közelébe, hanem a távolból mozgatják a szálakat, ahogyan ez a szervezett bűnözés egyéb formáira is jellemző. Bár idén Magyarországon már több mint százhatvan embercsempészt fogtak el - szinte minden napra jut ilyen eset -, ők valójában csupán "futárok", "szállítók" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára