Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2012. Február 04. 08:01, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ilyenek a facebookosok

Ilyenek a facebookosok

Nem fáradnak bele a Facebookba azok, akik régóta – 2004-es megalapítása óta – felhasználói a közösségi portálnak.

Nem unnak bele a képek felrakásába, a hétvégi programok egyeztetésébe vagy éppen a véletlen gondolatok továbbításába – állapította meg egy pénteken ismertetett felmérés.

A Pew intézet az Egyesült Államokban elvégzett telefonos felmérés, illetve 2010 novemberétől a portál adatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a Mark Zuckerberg által alapított Facebook a tőzsdére való bevezetés után is hosszabb távon is népszerű maradhat. A tőzsdére vitel előtt az egyik fő aggodalom az úgynevezett Facebook-fáradtság volt, a Pew kutatói szerint az aggodalom azonban vélhetőleg megalapozatlan.

Minél régebben használja valaki a Facebookot, annál gyakrabban nyomja meg a „tetszik” gombot, kommentálja a barátok által feltett tartalmakat, tesz fel meghívókat és tageli (címkézi) a barátait a fényképeken a jelentés szerint. A felmérésből az is kiderül, hogy minél több Facebook-barátja van valakinek, annál aktívabban vesz részt a közösségi háló életében. A Facebook felhasználói átlagosan 156 569 másik felhasználót érhetnek el a barátok barátain keresztül.

A felmérést 2255 amerikai felnőtt telefonos megkérdezésével 2010 novemberében végezték. A válaszadókat megkérdezték a facebookos tevékenységükről, és 269 résztvevőnek a facebookos adatait is áttanulmányozták.

A Facebook saját közlése szerint a közösségi portálnak jelenleg 845 millió felhasználója van.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,

2021. December 06. 15:05, hétfő | Belföld

Gombaszennyezettség miatt hív vissza egy terméket az egyik áruházlánc

Allergiás reakciót kiváltó gomba szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a Les Natures márka jelzésű, 450 grammos kiszerelésű gyűjtött gombákból álló gyorsfagyasztott darabolt gombakeveréket

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.