Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 07. 11:33, szombat | Helyi
Forrás: sopron.hu

Impozáns kulturális központtal gyarapodott Fertőd városa

Impozáns kulturális központtal gyarapodott Fertőd városa

Fertődön a fejlődés megállíthatatlanul folytatódik. A fertődi városvezetők és testület tisztességgel teszik a dolgukat, élnek az önkormányzatiság teremtette lehetőségekkel, amelyek eredményre vezetnek -

- hangsúlyozta beszédében Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője a fertődi Kulturális Központ avatóünnepségén. Aradszki András államtitkár azt hangsúlyozta: A sikeres települések mögött sikeres közösségek állnak.

Sok színes rendezvényt, vidám eltöltött órákat, szolgálja városunk javát még sokáig a Kulturális és Szolgáltató Központ – mondta Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere a fertődi Kulturális és Szolgáltató Központ mai avató-ünnepségén, azt követően, hogy ismertette azt a – akadályoktól sem mentes – hosszú utat, amit több cikluson keresztül bejártak, addig, ameddig a létesítmény elkészülhetett részint Európa Uniós támogatással, a nagyszabású város-rehabilitációs projekt részeként, amelynek legnagyobb lélegzetű eleme, a volt orosz laktanya rendkívül leromlott állapotú közösségi épületének felújítása, a város számára hasznos és szép épület kialakítása volt.

Az impozáns létesítmény átadó-ünnepségén avató beszédet dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára mondott.

A sikeres települések mögött sikeres közösségek állnak, összetartó , jól működő családok – hangsúlyozta az államtitkár, aki kiemelte: a szellemi összetartozásunkat jelentő értékek felismerése és érvényre jutása a fontos.

A sikeres településeknek kell a közösségi tér, a templomok, iskolák mellett a kulturális központ, amely lehetőséget teremt a találkozásra, a kapcsolatok aktív megélésére,az együttlétre.

Fontosak a szellemi eszközeink az európai kultúra, a keresztény hagyományok megőrzésére és táplálására- hangsúlyozta, hozzátéve: a sikeres települések szervezőereje a kultúra, ezért is támogatja a polgári kormány a települések ezirányú törekvéseit, a kulturális terek létrehozását.

Az értékalapú közösségi együttgondolkodás fontosságát hangsúlyozta Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő ünnepi gondolataiban. A térség országgyűlési képviselője utalt arra, hogy a 2014 előtti előzmények ismeretében bebizonyosodott: Fertőd egy olyan közösség amely megfelelő bölcsességgel tud dönteni sorsáról, olyan vezetést választani, aki megfelelő önkormányzati csapattal eredményre tudja vezetni a közösséget.

A Kulturális és Szolgáltató Központ nem csak Fertődnek nyit új lehetőségeket, hanem a környékbeli települések számára is – hangsúlyozta Firtl Mátyás, aki példaérétkűnek nevezte azt, amiként a fertő-parti települések össze tudnak fogni.

Az új intézmény méltatásán túl Firtl Mátyásarra is ráirányította a figyelmet, hogy az éppen zajló iskolaépítés is annak köszönhető, hogy a fertődiek jól választottak, ezért a fejlődés megállíthatatlanul folytatódik. A fertődi városvezetők és testület tisztességgel teszik a dolgukat, élnek az önkormányzatiság teremtette lehetőségekkel, amelyek eredményre vezetnek.

Beszédének zárásaként Firtl mátyás, mint az országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke emlékeztetett arra is, hogy az elkövetkező időszakban a fertődieknek tanúságot kell tenniük az eddigi összefogásról és az ünnepi műsor Petőfi-versében elhangzott magyarságról, amikor a magyarság és a keresztény értékrendek megtartásáról kell majd dönteni azon a népszavazáson , amelynek tétje, hogy mi maguk dönthessük el, hogy kivel akarunk országunkban együtt élni.

Az ünnepi beszédeket követően került a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágására, az új létesítmény megáldására, majd az ünnepi műsorra.

Címkék: átadó, Fertőd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.