Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Augusztus 12. 11:24, kedd | Belföld
Forrás: Violet C. Landers

In memoriam Robin Williams

In memoriam Robin Williams

2014. augusztus 11-én megdöbbent a világ, amikor értesült Robin Williams, a híres komikus, színész, rendező, producer váratlan halálán. Emlékezzünk rá!

Robin Williams 1951. július 21-én Chicago-ban született. Gyermekkorától kezdve sokat komédiázott és hamar népszerű lett a diáktársai között. 1973-tól politológiát tanult és tehetségével már ekkor is kitűnt, ugyanis a Nyelvjárások szakot könnyedén elsajátította.

1978-ban ismerte meg egész Amerika és ez által a világ is, mert ekkor kapta meg élete első főszerepét, Egy úr az űrből címmel futó sorozatban, amely egészen 1982-ig futott. Innentől kezdve nem volt megállás és sorra jöttek a filmek. Aztán megkapta a Jó reggelt, Vietnám! (1987) lemezlovasának szerepét, amellyel a csillaga még magasabbra emelkedett.

Aztán eljöttek a 90-es évek és köztük olyan nagysikerű filmek, mint a Holt költők társasága; az Ébredések; vagy a Halászkirály legendája; a Jumanji; a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van és a Good Will Hunting. Ez utóbbi ért mellékszereplő Oscar-t kapott.

A filmezés mellett három zenei albumot vett fel – s talán ezért nem véletlen, hogy összekeverték az énekes Robbie Williams-szel, a névhasonlóság miatt.
Háromszor nősült meg, három gyermeke született: Zachary Pym, Zelda Rae és Cody Alan.

In memoriam Robin Williams

Az 1970-es és 1980-as években Robin kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy leszokott, s ebben közre játszott közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála.

2006-tól kezdve azonban alkoholproblémákkal küzdött. Erre magától döbbent rá és önként vonult be elvonóra.

Időközben megromlott a házassága harmadik feleségével és innentől kezdve úgy érezte, hogy az élete romokban hever. 2014. augusztus 11-én – egyes hírek szerint – öngyilkosságot követett el és már nem tudták megmenteni.

A komikus, aki milliókat nevetett meg nem volt boldog és nem volt az élete sem tökéletes. Élete és munkássága mégis példaértékű marad és számos film és felvétel őrzi meg felejthetetlen alakját. Oscar-díja és hat Golden Globe-díja a halhatatlanok közé emelte.

Nyugodjon békében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.