Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 14. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

A jövőben központilag koordinálják a tankönyvterjesztést annak érdekében, hogy ne a piaci érdekektől függjön, hogy a gyerekek megkapják-e a tankönyveket - értesült a Magyar Nemzet.

Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős államtitkár szerint az új Nemzeti alaptanterv életbelépésével drasztikusan csökken majd a túlzott tankönyvkínálat, s így néhány éven belül lehetőség lesz a mindenki számára ingyenes tankönyvek bevezetésére.

Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy az önkormányzatok és a tankönyves vállalkozók közötti konfliktus összefügghet az állampolgári kötelességnek számító közoktatás helyzetével. Ugyanis nem kizárt, hogy egyes önkormányzatok felhalmozódó tartozása miatt nem minden diák kapja meg a tanévkezdésre a tankönyveit.

Gloviczki Zoltán úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az önkormányzatok külön megkapták a tankönyvellátásra finanszírozandó összeget, vagyis a költségvetési támogatásukat valószínűleg másra fordították. Hozzátette: az állam kötelessége a kialakult helyzet rendezése, ezért a kormány áttekinti a tankönyvpiac szabályozását és a tankönyvterjesztést a jövőben központilag koordinálják majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.